Travel the world

Juweeltjes van de Balkan

This exclusive trip through Bosnia, Croatia and Slovenia offers a unique experience of the still undiscovered part of the world, rich historical and cultural heritage and astonishing scenery. During this trip you will be part of a fantastic social volunteering project in Bosnia and Herzegovina. But it is not only about rolling up your sleeves, there is certainly time to enjoy your tailor-made adventure through green land, blue sea, secluded places and World Heritage locations. Meet the local culture and people, taste homemade specialities and indigenous wine varieties. Enjoy the untouched nature, take a private boat trip along the phenomenal islands of Croatia, visit the breath-taking Plitvice Lakes and the fairy-tale lake of Bled. All this off the beaten track and under the guidance of an experienced local guide during the entire trip.

What is included in your trip

Return flight
From The Netherlands incl. luggage, airport tax and fuel tax

17 nights of

accommodation

3 en 4* hotels 

35 meals

17 breakfast

9 lunch, 9 diner

Team  & Groep

Expert, English-speaking trip manager and local guides

-----------

Small groups of max. 18 people

Transport

All transfers are included during the trip

Social

Social volunteer project

Entrance fees

All entrance fees according to the program

Environment

Compensation

CO2-emissions

------------

Reusable water bottle with filter

Service 

Below mentioned trip includes my service
Whether this is before, during or after your trip; I am always available for you

 

Projects

Program

Departure dates 2020 :

28 May 2020

22 August 2020

Guaranteed departure at 8 people

Dag 1

We vertrekken vanuit Eindhoven en vliegen naar Tuzla, Bosnië en Herzegovina. De vlucht wordt uitgevoerd door Wizz Air, aangezien dit het enige bedrijf is dat directe vluchten aanbiedt naar het land van bestemming. U wordt opgehaald en naar uw accommodatie rond het Jablanica meer gebracht, waar een vertegenwoordiger van het vrijwilligersproject u warm zal ontvangen.

Accommodatie

Vila Palma of vergelijkbaar
Inbegrepen

Vlucht van Eindhoven naar Tuzla incl. 20 kg bagage. Diner in het hotel.

Dag 2-5

Tijdens deze dagen zullen we aan een geweldig vrijwilligerswerk project meewerken. We ontvangen kinderen en/of volwassenen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking voor een vakantie rond het Jablanica meer, waar u voor hen leuke activiteiten zal organiseren. Deze mensen wonen in grote instellingen in Bosnië en Herzegovina, waar de leefomstandigheden aanzienlijk lager zijn dan in ons eigen land. Samen zorgt u voor een kleine break van de dagelijkse sleur. Zo kunt u met hun gaan zwemmen, varen en (Hollandse) spelletjes spelen. ’s Avonds wordt er veel plezier gemaakt, gedanst en gezongen, wat zorgt voor veel gelach en een leuke sfeer.

Accommodatie

Vila Palma of vergelijkbaar
Inbegrepen

Ontbijt, Lunch en Diner.

Dag 6

Na het ontbijt vertrekken we richting de multiculturele hoofdstad Sarajevo met invloeden vanuit de hele Balkan. Een stad met veel littekens van de Bosnische burgeroorlog. Onderweg stoppen we in Umoljani voor uw lunch die geserveerd in een nabijgelegen huishouden, zodat u de lokale keuken kunt ervaren.

Hierna verkennen we de verborgen dorpen van de berg Bjelašnica. Samen met uw gids verkent u de berg, bezoekt u het mysterieuze dorp Lukomir en fietst en wandelt u door de unieke landschappen van het Bjelašnica-plateau en de Rakitnica-kloof. Lukomir en Umoljani zijn praktisch de enige dorpen die onaangetast zijn door oorlogen en verschillende culturele of religieuze invloeden, die de architectuur van de nederzettingen in dit deel van Bosnië en Herzegovina de afgelopen eeuwen hebben veranderd. Dit is dus zeker een interessante middag!

 

Accommodatie

Astra Garni Hotel 3* of vergelijkbaar
Inbegrepen

Ontbijt en Lunch. Konjic, Umoljani en Lukomir-tour.

Dag 7

Na een uniek Ottomaans ontbijt begroet uw gids u voor een privétour van de cultureel diverse stad Sarajevo, die met trots het Europese Jeruzalem wordt genoemd; op zeer korte loopafstand vindt u orthodoxe en katholieke kerken, synagogen en moskeeën.
 

De eerste stop is het Tunnel of Hope Museum.. De tunnel, gebouwd tijdens de oorlog, bood een route voor evacuatie van burgers, transport van voedsel en medicijnen gedurende meer dan 4 jaar onafgebroken belegering.
 

Na het bezoek aan de tunnel gaan we terug naar Sarajevo om naar geheime lokale verhalen over de oude stad te luisteren. Baščaršija, het hart van de stad, is een oosterse bazaar, een doolhof van smalle straatjes met kleine winkeltjes waar ambachtslieden hun producten maken en verkopen. We bezoeken enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zoals het stadhuis, de moskee van Gazi Husrev-bey, Ferhadija, de kathedraal van het Heilig Hart, de orthodoxe kerk, de Joodse synagoge, het Eeuwige Vuur-monument.

Accommodatie

Astra Garni Hotel 3* of vergelijkbaar
Inbegrepen

Ontbijt. Begeleide tour Sarajevo inclusief entreegelden (4 uur).

Dag 8

Vandaag gaan we de grens over naar Montenegro. Nergens anders vind je zoveel natuurlijke schoonheid, milde stranden, heldere meren, snelle rivieren en prachtige bergen in zo'n compact gebied als in Montenegro. Net voor de grens stoppen we in het wonderbaarlijke Sutjeska National Park. Rijdend door de dunbevolkte gebieden aan de voet van de bergketens Zelengora en Maglić, zullen uw uitzichten gevuld zijn met majestueuze bossen en steile rivierkloven.

In het park ontmoeten we onze ranger-gids voor onze trektocht door het strikt beschermde reservaat Perućica, een van de weinige bewaard gebleven Europese ongerepte oerbossen. Een bijzondere attractie van dit bos is de Skakavac waterval, gevormd door de rivier Perućica die door het Nationaal Park stroomt. Met zijn hoogte van 75 meter is het een van de hoogste watervallen van Bosnië. Na onze trektocht door het bos, bezoekt u het Tjentište War Memorial. Deze rotsachtige passage is een verbluffend eerbetoon aan de gevallen slachtoffers van WO II.

 

Accommodatie

Camp Tara Grab 3* of vergelijkbaar
Inbegrepen

Ontbijt, Lunch en Diner. Perućica bos en Skakavac waterval trektocht.

Dag 9

Deze dag is gereserveerd voor ontspanning en plezier. Ontdek de ongerepte natuur of neem deel aan verschillende optionele activiteiten die worden georganiseerd door het vriendelijke en deskundige kamppersoneel. Laat het heldere groene water en de duizelingwekkende bossen aan de Tara rivierkloof indruk maken op u met zijn magische schoonheid.

Als afsluiting van deze serene dag kunt u 's avonds genieten van specialiteiten uit de lokale keuken die op traditionele wijze zijn bereid en direct aan de kust van de rivier de Tara worden geserveerd.

 

Accommodatie

Camp Tara Grab 3* of vergelijkbaar
Inbegrepen

Ontbijt en Diner.

Optioneel

Raften op de Tara-rivier met lunch €75
Fietsen op de berg Durmitor €63

Dag 10

We beginnen deze dag met een fotosafari van de wilde berg Durmitor, een prachtig kalksteenmassief in Noord-Montenegro en behoort tot de Dinarische Alpen of Dinarides. Het is ook de naam van het grootste beschermde gebied van Montenegro, het Durmitor National Park, dat het hart vormt van een landschap gevormd door gletsjers, talrijke rivieren en ondergrondse stromen die ingebed zijn in het veel grotere Tara River Basin Biosphere Reserve. Talrijke gletsjermeren, plaatselijk bekend als "bergogen", bedekken het landschap. Ondanks de vele attracties is Durmitor vooral bekend om de spectaculaire canyons van de rivieren Draga, Sušica, Komarnica en Tara, waarvan de laatste opvalt als Europa's diepste kloof.

U zult onderweg aangenaam verrast worden door een zelfgemaakte lunch, bereid door een lokaal huishouden en geserveerd in de sfeer die alleen een ruig bergdorp kan bieden.

Accommodatie

Garni hotel Atrium 3* of vergelijkbaar​
Inbegrepen

Ontbijt en Lunch. Fotosafari tour Durmitor National Park.

Dag 11

Nieuwe dag, nieuwe avonturen. Deze biedt het rijden over oude wegen door het ruige landschap en om vertrouwd te raken met het unieke en rijke culturele erfgoed van Montenegro. Onder begeleiding van uw gids loopt u door de pittoreske straten van Cetinje, de zetel van de 19e-eeuwse Montenegrijnse adel, en zien we opmerkelijke kamers en zalen, voorwerpen en schatten in het paleis van koning Nikola, bewaard alsof ze pas gisteren werden gebruikt. We nemen een minder bereisde weg en rijden door pittoreske dorpjes richting Lovćen National Park. Het park is naast de ongeremde natuur ook rijk aan vele historische, culturele en architectonische erfgoedsites die het park beschermt. Het beschikt hiernaast over het beste panoramische uitzicht over Montenegro!


Op de terugweg brengen we een bezoek aan een lokale voedselproducent en geniet u van echte smaken van prosciutto, kaas, honing, worstjes, zelfgebakken brood en wijn in het dorp Njeguši. In een authentieke Montenegrijnse setting ontmoet u de lokale bevolking en genieten we van hun in eigen land geproduceerde lekkernijen.

Accommodatie

Garni hotel Atrium 3* of vergelijkbaar

Inbegrepen

Ontbijt en Lunch. Cultuurtour door Cetinje en Montenegro.

Dag 12

Na een korte rit vanuit Nikšić komt u aan bij de rivier Crnojevića. De schoonheid van Rijeka Crnojevića, hoe goed het ook wordt beschreven, kan nauwelijks door iemand worden voorgesteld totdat men daar aankomt en dat voor zichzelf ziet.

Breng uw dag door met het verkennen van het platteland op fietspaden die door charmante dorpjes, historische bezienswaardigheden en natuurlijke juweeltjes gaan. U fietst over de verbazingwekkende paden langs het Skadarmeer, het grootste zoetwatermeer in deze delen van Europa die een natuurlijke grens vormt tussen Montenegro en Albanië. Omgeven door dramatische karstbergen en de thuisbasis van een overvloed aan dieren in het wild, staat dit dolfijnvormige meer bekend als een van Europa's beste vogelhabitats.

Bij aankomst in het dorp Godinje heeft u tijd om uit te rusten en te ontspannen met een aantal uitstekende in eigen land geproduceerde wijn en een zelfgemaakte lunch geserveerd in een lokale wijnmakerij. 

 

Accommodatie

Avala Resort 4* of vergelijkbaar
Inbegrepen

Ontbijt en Lunch. Crnojevića River & Skadar Lake tour met wijnproeverij.

Dag 13

Deze dag is gereserveerd voor ontspanning en plezier. Na het ontbijt kunt u naar het strand aan de zuidoostelijke kant van het schiereiland lopen en hotelaccessoires gebruiken, zoals parasols en gemakkelijke stoelen.

Als u een meer avontuurlijke dag wilt, raden we u aan een begeleide dagtocht door de nabijgelegen baai van Kotor te maken. Met zijn prachtige achtergrond van steile, imposante kliffen die naar een smalle inham van de sprankelende Adriatische Zee dalen, wordt de baai van Kotor in Montenegro vaak de meest zuidelijke "fjord" van Europa genoemd. Maar dit is een vergissing. In tegenstelling tot de vingervormige inhammen die de kusten van meer bekende Europese bestemmingen zoals Noorwegen en IJsland sieren, was de baai van Kotor niet uitgesleten door gletsjers. Deze indrukwekkende baai is in plaats daarvan ontstaan ​​toen de stijgende zeespiegel een oude riviervallei verdronk - een kenmerk dat geomorfologen een ria noemen.

 

Accommodatie

Avala Resort 4* of vergelijkbaar​
Inbegrepen

Ontbijt.
Optioneel
Perast, Lady of the Rocks & Kotor privérondleiding €97

Dag 14

Op deze vrije dag kunt u heerlijk relaxen op het strand. Voor degenen die niet van de zon houden, zijn er tal van cafés en restaurants in het stadscentrum die lokale lekkernijen serveren.

U kunt ook de oude binnenstad van Budva verkennen, een Venetiaans doolhof van geplaveide straten, verankerd door de 15e-eeuwse citadel. Budva, een Oost-Europees toeristisch Mekka, komt in de zomermaanden tot leven. Mooie en modern uitgeruste stranden bieden een onvergetelijke sfeer.

Een goede manier om afscheid te nemen van Montenegro is door een afscheidsdiner te houden. Geniet van een maaltijd gemaakt door een ervaren en creatieve chef-kok, een culinaire meester die zijn inspiratie vindt in authentieke Montenegrijnse recepten, zal ervoor zorgen dat uw genot compleet is. Uw afscheidsdiner is inclusief een driegangenmenu. Eet smakelijk!

Accommodatie

Avala Resort 4* of vergelijkbaar​
Inbegrepen

Ontbijt en Diner.

Dag 15

Aan alle dingen komt een einde, zoals wijsheid zegt. We hopen dat we erin geslaagd zijn om een blijvende herinnering in uw hoofd en hart achter te laten, dat er warme vriendschappen zijn gesloten met alle deelnemers en mensen die u onderweg hebt ontmoet en dat verhalen over deze reis jarenlang verteld zullen worden.


De transfer naar de luchthaven van Dubrovnik volgt voor de vlucht naar Rotterdam, waar u laat in de middag aankomt. We vliegen met Transavia naar Rotterdam, omdat dit de enige rechtstreekse vlucht is naar ons land. Vervoer naar de luchthaven van Eindhoven kan op aanvraag tegen meerkosten voor u geregeld worden.

Inbegrepen

Ontbijt. Vlucht van Dubrovnik naar Rotterdam incl. 20 kg incheckbagage.

Let op:
Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken. Uw reisbescheiden ontvangt u circa 2 weken voor vertrek.

 

Do you also want to experience a beautiful travel experience through the Balkans?
Book this 18-day trip now for

€ 2579,-

per person

Not included

 • Other meals

 • Personal expenses

 • Tips and donations

 • Optional excursions

 • Travel and / or cancellation insurance

 • Credit card and transaction costs

 • Administration costs (€ 35.00 per booking)

 • Calamity Fund contribution (€ 2.50 per booking)

Land package

It is also possible to only book the land package of this trip. You will arrange the international flights and the transfer on arrival and departure yourself. You then make the trip according to the program with the other participants. Please contact us for more information.

Extra options

The costs for a single room are € 479,- per person

Don't book too late

Do not wait too long to book a trip, because we often have to return our unused airplane seats to the relevant airline two months before departure. The seats are then "on request" and it is possible that the flight schedule may deviate and the price of the trip may increase. In addition, booking within two months prior to departure can bring along a single room supplement.

Cancellation costs

 • For cancellation up to 60 days (exclusive) before departure: the 40% deposit

 • For cancellations from 60 days (inclusive) to 30 days (exclusive) before departure: 90% of the travel sum

 • Cancellation 30 days (including) before departure: the full travel sum

Deposit

A 40% deposit applies for this trip

Be part of a story,
be part of a
change.

4704 SV Roosendaal 
(+ 31) 6 40761024   info@traveleers.nl


Opening hours
Monday to Friday from 9 a.m.  - 5.30 p.m.

Saturday open from 10 a.m. - 4 p.m.

KvK 74898256
BTW: NL002389029B26
Traveleers also trading under the name United Travel

© Designstein Creative Agency