Travel the world

leave-your-mark03.png

Local Life Nepal

Bijzondere rondreis Nepal

Het land van de Himalaya, de sherpa’s, bijzondere kloosters, cultuur en de nog mooiere natuur. De kleurrijke inwoners van Nepal maken het land net zo bijzonder als het landschap. De mensen hier zijn vriendelijk, open en nieuwsgierig. De cultuur is misschien wel één van de meest bijzondere in Azië. Het land is nooit een kolonie geweest, waardoor het de tradities en unieke cultuur heeft kunnen behouden. Tijdens deze rondreis door Nepal werkt u mee aan een vrouwen empowerment project in Balthali. Maar het is niet alleen de handen uit de mouwen steken, er is ook zeker tijd om heerlijk te genieten van uw avontuur op maat door reusachtige bergen, groene rijstvelden, tempels en de koninklijke jungle.

Een Nepalees doet een gebed in een van de tempels in de Kathmandu vallei. Monniken vertellen met passie over hun leven in het klooster. In het Nationale Park Chitwan zoekt een pantserneushoorn naar voedsel, terwijl een krokodil ontspannen aan de oever van een rivier ligt. Tijdens uw reis door Nepal slaapt u in karakteristieke hotels, luxe resorts mét uitzicht over de bergen en in homestays, zodat u het lokale leven van dichtbij kan ervaren. U maakt een lichte 3-daagse trekking mét drager door prachtige rijstvelden, culturele dorpjes en natuurlijke warmwaterbaden. Dit alles onder begeleiding van een ervaren lokale gids gedurende de volledige rondreis in Nepal.

Wat is inbegrepen in uw reis door Nepal

icons-whatyouget-plane.png
icons-whatyouget-hotel.png
icons-whatyouget-meals.png

1 binnenlandse vlucht

 incl. bagage, luchthavenbelasting en brandstofheffing

18 nachten

accommodatie

8x hotel
5x homestay,
3x speciale luxe
2x theehuis

41 maaltijden

19 ontbijt,

12 lunch, 10 diner

icons-whatyouget-people.png

Team  & Groep

Expert, Engelstalige reisbegeleiding, gespecialiseerde project begeleidster en lokale gidsen

-----------

Kleine groepen max. 18 personen

icons-whatyouget-transport.png

Vervoer

Alle transfers zijn inbegrepen gedurende de reis

icons-whatyouget-volunteer.png

Social

Vrouwen empowerment vrijwilligers project

icons-whatyouget-euro.png

Excursies

Alle excursies en entreegelden volgens het programma

icons-whatyouget-environment.png

Environment

Compensatie

CO2-uitstoot

------------
Herbruikbare waterfles met filter

Service van Traveleers 

Genoemde reis is inclusief onze service.

Of dit nu voor, tijdens of na uw rondreis door Nepal is; wij zijn altijd voor u bereikbaar

 Onze Nederlandse projectbegeleidster is woonachtig in Nepal. Samen met haar hebben wij aan de Nepalese vrouwen in de afgelegen dorpjes van Nepal gevraagd wat wij voor hen kunnen betekenen. Aan de hand hiervan zijn 2 projecten ontwikkeld. Gedurende 4 dagen helpt u met de uitvoering van 1 van deze projecten naar keuze.

Vrouwen Empowerment Projecten in Nepal

Programma Groepsreis Nepal

Vertrekdata 2022

13 maart
18 september

 

Vertrekgarantie vanaf 6 personen

 

Wenst u een andere vertrekdatum voor de groepsreis Nepal of voert u deze reis liever individueel uit?

Neem dan contact met ons op en we kijken samen naar de mogelijkheden.

119567680_352065302596085_59096976589799
pointer-orange.png

Dag 1

Vandaag begint uw reis door Nepal, welkom! U wordt opgehaald door onze lokale vertegenwoordiger van het vrijwilligerswerkproject die u naar het hotel brengt. De rest van de dag is ter vrije besteding in Kathmandu voor een eerste kennismaking met deze stad, of om te herstellen van de vlucht.

 

Kathmandu is de hoofdstad van Nepal en staat bekend als koningsstad. Samen met Bhaktapur en Patan vormen zij de drie koningssteden in de Kathmandu vallei. De gevolgen van de aardbeving van 2015 zijn nog wel zichtbaar, maar desondanks blijft Kathmandu een unieke en bijzondere stad. ’s Avonds zult u opgehaald worden door dezelfde vertegenwoordiger voor een welkom diner.

Accommodatie

Traditional Comfort Hotel of vergelijkbaar
Inbegrepen

Diner

nepal.jpg
pointer-orange.png

Dag 2

Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw projectleider en wordt u naar Balthali gebracht waar het vrijwilligerswerk de komende dagen plaats gaat vinden. Balthali is dat kleine stukje ongerepte Nepal dat alle toeristen graag willen vinden maar altijd te laat lijken om te bereiken.

U wordt ontvangen door liefdevolle families waar u bij verblijft in een homestay. Dit is een geweldige manier om het authentieke Nepalese leven te ervaren en uzelf onder te dompelen in de lokale cultuur. Kiest u voor meer luxe? Dan wordt u begeleidt naar uw hotel. Na aankomst wordt u geïnformeerd over de cultuur, gebruiken, tradities en geloof van de Nepalese bevolking door een lokale gids. Verder worden de basisbeginselen van de Nepalese taal aangeleerd en wordt u voorbereid voor het project waar u de komende dagen deel aan zal nemen.

 

Accommodatie

Homestay of Balthali Village Resort
Inbegrepen

Ontbijt, Lunch en Diner. Oriëntatie Nepalese cultuur door lokale gids

Vrijwilligerswerk Nepal Traveleers
pointer-orange.png

Dag 3-6

Gedurende deze dagen zal u werken aan het project naar keuze. U kunt kiezen tussen het kassensysteem of mensenhandel project. Alle projecten focussen zich op vrouwen empowerment, aangezien de positie van vrouwen in Nepal erg zwak is en het kastensysteem heeft tot de dag van vandaag veel invloed op de toekomst van hen. Het werk dat u verricht samen met de vrouwen van Nepal zal hun positie versterken. ’s Avonds is er ook altijd iets te doen. Zo kunt u yoga en meditatie les volgen, het gebed bijwonen én op een van de avonden zal u een culturele kookles volgen en deze wordt hierna samen opgegeten.

Accommodatie

Homestay of Balthali Village Resort
Inbegrepen

Ontbijt, Lunch en Diner op alle projectdagen. Yoga en meditatie lessen. Kookles van de Nepalese vrouwen.

Kathmandu Nepal Traveleer
pointer-orange.png

Dag 7

In de ochtend neemt u afscheid van uw gastgezin om hun prachtige land te gaan ontdekken. We reizen terug naar de hoofdstad van Nepal: Kathmandu.

De rest van de dag is vrij om de straten van Kathmandu te verkennen, waarvan de mix van oude architectuur en moderne ontwikkeling, en rijk artistiek en cultureel erfgoed betekent dat het de legendarische bestemming blijft die het al tientallen jaren is. Overvolle markten en bazaars zijn het centrum van het Nepalese leven en de smalle straatjes zijn de thuisbasis van heilige mannen, monniken, wierook, geiten en heilige koeien.

Tip: bezoek vandaag de Swayambhu, een oude tempel die vaak de "Monkey Temple" wordt genoemd. En dat is natuurlijk niet zonder reden!

Accommodatie

Traditional Comfort Hotel of vergelijkbaar
Inbegrepen

Ontbijt.

Nepal Rondreis Unieke Groepsreizen Vrijwilligerswerk Traveleers
pointer-orange.png

Dag 8

U wordt opgehaald door uw lokale gids voor een rondleiding door de belangrijke wijken Boudha en Pashupati. Boudha beschikt over een van de grootste antieke stoepa's in Zuid-Azië. De witte koepel die bruist van energie; observeer de gelovige mensen die rondlopen, steek een boterlamp aan en zeg een klein gebed.

We bezoeken Pashupatinath voor een ongeëvenaarde mix van religieuze, culturele en spirituele ervaringen. Het is een van de vier belangrijkste religieuze plaatsen in Azië voor aanhangers van Shiva. Dit grootste tempelcomplex van Nepal strekt zich uit aan beide zijden van de rivier de Bagmati, die door hindoes als heilig wordt beschouwd.

 

In de avonduren bent u vrij om te dineren in de stad of kunt u een drankje nuttigen op het dakterras van uw hotel.

 

Accommodatie

Traditional Comfort Hotel of vergelijkbaar
Inbegrepen

Ontbijt. Begeleide tour om de hoogtepunten van Kathmandu te bewonderen.

Sunset Cycle - fieten bij zonsondergang
pointer-orange.png

Dag 9

We verlaten Kathmandu en rijden naar de jungle in de laaglanden van Nepal. Het Chitwan Nationale Park is het eerste nationale park van Nepal sinds 1973. Chitwan betekent 'hart van de jungle' en is een van de bekendste nationale parken in Azië. Bij aankomst in de lokale gemeenschap aan de rand van het park worden we warm verwelkomd door de lokale families. We fietsen naar de oevers van de Narayani rivier om te genieten van de prachtige zonsondergang. Na het eten krijgen we uitleg over de flora en fauna van het nationale park. U verblijft hier in een zeer bijzondere accommodatie, de Barauli Community Homestay. De homestay bestaat uit 12 cottages gebouwd in traditionele Tharu stijl. De cottages worden ieder gerund door een vrouw uit het bijgelegen dorp. Deze homestays zorgen voor werkgelegenheid, inkomen en ontwikkeling voor de lokale vrouwen.

Accommodatie

Barauli Community Homestay of vergelijkbaar
Inbegrepen

Ontbijt, Lunch en Diner. Toegangsgelden Chitwan National Park. Fietstocht naar de oevers van de Narayani rivier. Presentatie flora en fauna.

@travelmynation.jpg
pointer-orange.png

Dag 10

Na het ontbijt maken we een wandeling door de traditionele Tharu-dorpen en zien we hoe de Tharu's leven. In de middag gaan we de jungle in met een jeep om dieren in het wild te spotten. De kans dat u wilde neushoorns ziet, is vrij hoog. Daarnaast heeft u ook een goede kans om de Charial krokodil te kunnen spotten. Verder is deze jungle ook het thuis van de Bengaalse tijger, olifanten en luiaardberen, wie weet heeft u geluk en spot u een van deze wilde dieren. In de avond worden we getrakteerd op een traditionele dans van de lokale bevolking.

Accommodatie

Barauli Community Homestay of vergelijkbaar

Inbegrepen

Ontbijt, Lunch en Diner. Wandeling door de traditionele Tharu-dorpen. Jeepsafari om wild te spotten. Tharu culture dans door de lokale bevolking.

Nepal Rondreis Unieke Groepsreizen Vrijwilligerswerk Traveleers
pointer-orange.png

Dag 11

We dalen de rivier af in een traditionele kano. De krokodillen liggen op de oever en soms ziet u dieren die in de rivier komen drinken. Geniet van de adembenemende uitzichten terwijl uw gids u vertelt over de dieren in het park. In de middag kunt u bijkomen van alle avonturen in de jungle en relaxen aan het zwembad.

 

Accommodatie

Barauli Community Homestay of vergelijkbaar
Inbegrepen

Ontbijt, Lunch en Diner. Kano tocht over de rivier. Entreegelden zwembad
Optioneel

Traditionele kookworkshop met een lokaal gezin in hun authentieke keuken € 18,-. Kleurrijke vogels spotten met een gids € 10,-

@joshkathey.jpg
pointer-orange.png

Dag 12

We laten de jungle achter ons en rijden naar het prachtige stadje Pokhara, gelegen aan het Phewa-meer. Het contrasterende landschap wordt nergens zo goed uitgedrukt als in Pokhara. We verblijven in een resort gelegen op een heuvel, waarvandaan u een schilderachtig uitzicht heeft op de Annapurna Fishtail Range, de Seti-rivier, de Pokhara-vallei en het Fewa-meer tot aan de groene bergen. Het is uw ontsnapping hoog in de heuvels.

 

Hier kunt u dan ook elke dag genieten van de zonsopgang en zonsondergang. De rest van de dag kan worden geregeld volgens uw eigen wensen. Maak een mooie wandeling of ontspan met een lichaamsbehandeling in het resort waar we verblijven.

 

Accommodatie

Sarangkot Mountain Lodge 4of vergelijkbaar
Inbegrepen

Ontbijt

Nepal sunset sunrise
pointer-orange.png

Dag 13

Deze dag draait helemaal om u en kan worden ingevuld naar uw eigen wensen. Ontspan in het resort en geniet van het uitzicht, ontdek Pokhara tijdens een begeleide wandeltocht, maak een helikoptervlucht naar het Annapurna Base Camp (4.100 m) of, voor onze echte avonturiers, ga paragliden vanaf de top van Mount Sarangkot.

Accommodatie

Sarangkot Mountain Lodge 4* of vergelijkbaar
Inbegrepen

Ontbijt.

Optioneel

Paragliden €99,-. Helikopter vlucht €375,- bij 4 pax

Nepal tour - Nepal rondreis Traveleers
pointer-orange.png

Dag 14

Natuurlijk is uw rondreis door Nepal niet compleet zonder een trekking. De route die we voor u op maat hebben gemaakt is een lichte 3-daagse (2-nachten) wandeling die u door prachtige rijstvelden, culturele dorpjes en oude stenen trappen leidt. De tocht is ideaal door de vele vlaktes die hij biedt, waardoor het minder riskant is als u gevoelig bent voor hoogteperiode en perfect voor de minder ervaren wandelaar. Op deze dag rijden we van Pokhara naar Kimche, waar onze trekking begint. Hier banen wij ons een weg door dichte bossen met rododendrons en komen vervolgens langs een reeks van plantaardige rijstvelden op weg naar het dorp Ghandruk, die u binnen 2 tot 2,5 uur zult bereiken. Hier heeft u genoeg tijd om de drukke straten en cultureel erfgoed van Ghandruk zelf te ontdekken.

Accommodatie

Upgraded Tea House of vergelijkbaar
Inbegrepen

Ontbijt, Lunch en Diner. Ervaren trekking gids + assistent gids. 1 drager per 2 personen. Vergunningen voor de trekking.

@cj_karki 5.jpg
pointer-orange.png

Dag 15

De trekking gaat door naar Jhinu Danda, waar we binnen 3-3,5 uur aan zullen komen. Deze tocht leidt u door watervallen, dorpen en landerijen. Bij aankomst in Jhinu kunt u de rest van de dag relaxen in natuurlijke warmwaterbaden. Wel verdient vinden wij dat!

Accommodatie

Upgraded Tea House of vergelijkbaar
Inbegrepen

Ontbijt, Lunch en Diner.

@wanderlust_aariks.jpg
pointer-orange.png

Dag 16

We leggen het laatste gedeelte van onze trekking af en eindigen in Landruk, dit bereiken we binnen 3 uur. Vanaf hier krijgt u een spectaculair uitzicht op enkele van de reuzen van de Himalaya, waaronder Annapurna, Hiunchuli en Machapuchare. Hier word u opgehaald en terug gebracht naar Pokhara, waar we in hetzelfde resort verblijven als voorheen zodat u ook na de trekking kan genieten van rust, prachtig uitzicht en heerlijke massages.

Accommodatie

Sarangkot Mountain Lodge 4* of vergelijkbaar
Inbegrepen

Ontbijt en Lunch.

Nepal tour - Nepal rondreis Traveleers
pointer-orange.png

Dag 17

Na het ontbijt in Pokhara rijden we naar de binnenlandse luchthaven voor onze 25 minuten durende vlucht naar Kathmandu. Daar wacht onze chauffeur op ons en neemt ons mee naar de Koninklijke stad Bhaktapur. De sfeer van een middeleeuwse nederzetting hangt nog steeds in deze stad. Onze tour manager zal ons de hoogtepunten van deze stad laten zien. Aan het einde van de middag rijden we naar het boeddhistische klooster Neydo Tashi Choeling, aan de rand van de Kathmandu-vallei. Ontspan op deze speciale, spirituele plek, waar ongeveer 200 monniken leven en het klooster bestuderen. Vanavond verblijft u in het gastenverblijf van het klooster en maakt u kennis met het leven van deze monniken.

Accommodatie

Neydo Monastery of vergelijkbaar
Inbegrepen

Ontbijt. Binnenlandse vlucht naar Kathmandu inclusief 20kg ruimbagage. Begeleide tour om de hoogtepunten van Bhaktapur te bewonderen.

Nepal tour - Nepal rondreis Traveleers
pointer-orange.png

Dag 18

Ervaar hoe het voelt om in een boeddhistisch klooster te wonen. U neemt deel aan het ochtendgebed en maakt een excursie rond het klooster waarbij u een bezoek brengt aan de Asura-grot. Er wordt gezegd dat de grote leraar Padmasambhava (de tweede Boeddha) hier zijn verlichting bereikte. Dit maakt de grot een belangrijke plaats voor boeddhisten.
 

Na het avondmaal dat we nuttigen met de monniken eindigt deze reis. We brengen u naar het vliegveld voor een nachtvlucht terug naar Nederland (Qatar Airways), of u kunt uw reis verder verlengen! We helpen u hier graag bij.

Accommodatie

-
Inbegrepen

Ontbijt en Diner. Excursie rond het klooster met bezoek aan de Asura-grot.
Optioneel

Yoga- en meditatiesessie onder begeleiding van een leraar €19,- (minimaal 5 personen)

 

Wilt u ook een bijzondere reiservaring beleven door Nepal?

Boek nu deze 18-daagse reis voor

€ 1899,-

per persoon

Local Life Nepal
Local Life Nepal

press to zoom
Local Life Nepal
Local Life Nepal

press to zoom
Local Life Nepal
Local Life Nepal

press to zoom
Local Life Nepal
Local Life Nepal

press to zoom
1/56

Niet inbegrepen

 • Overige maaltijden

 • Uitgaven van persoonlijke aard

 • Fooien en donaties

 • Optionele excursies

 • Visum

 • Verplicht reis- en annuleringsverzekering

 • Internationale vlucht

 • Administratiekosten
  (€ 35,00 per boeking)

 • Bijdrage Calamiteitenfonds
  (€ 2,50 per boeking)

Boek niet te laat

Wacht niet te lang met het boeken van deze groepsreis Nepal, omdat we vaak twee maanden voor vertrek de groepsgrote gaan bevestigen. Bovendien kan boeken binnen twee maanden voor vertrek een eenpersoonskamer-toeslag met zich meebrengen.

Extra opties

 • De kosten voor een 1-persoonskamer tijdens de volledige vakantie in Nepal bedragen € 479,- per persoon

 • De kosten voor een hotel (2 persoonskamer) tijdens het vrijwilligerswerk project bedragen € 149,- per persoon standaard kamer en € 179,- per persoon deluxe kamer.

 • De kosten voor een hotel (1 persoonskamer) tijdens het vrijwilligerswerk project bedragen € 260,- per persoon standaard kamer en € 315,- per persoon deluxe kamer.


Tegen meerkosten kunt u in Pokhara blijven indien u (medisch) niet in staat bent om deel te nemen aan de trekking. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Verlenging

Het is mogelijk om de rondreis verder te verlengen in Nepal, of door te reizen naar een andere bestemming. Neem hiervoor contact met ons op.

Annuleringskosten

 • Bij annulering tot 30 dagen (exclusief) vóór vertrek: de aanbetaling van 15%    

 • Bij annulering vanaf 30 dagen (inclusief) tot 14 dagen (exclusief) vóór vertrek: 20% van de reissom.

 • Bij annulering vanaf 14 dagen (inclusief) tot 8 dagen (exclusief) vóór vertrek: 25% van de reissom  

 • Bij annulering 8 dagen (inclusief) vóór vertrek: de volledige reissom

Annuleringskosten

Voor onze reizen door Nepal geldt een aanbetaling van 15%

Wat als je de wereld zou kunnen veranderen door simpelweg de manier waarop je reist te veranderen?