Travel the world

leave-your-mark03.png

Ultimate Wildlife Zuid Afrika

This exclusive trip through the Philippines will treat you to the most idyllic beaches and fantastic cultural life. But ... don't think it's just islands and beaches in the Philippines. Here, you will also find beautiful rice terraces, waterfalls and caves. During this trip you will work on a diving project and remove waste and plastic from the ocean. Although this is already an amazing experience as the Philippines is the ultimate diving destination, it is not only about rolling up your sleeves, there is certainly time to enjoy your 'picture perfect' custom adventure through crystal clear water, pure white sandy beaches, limestone rocks, impressive bays, a beautiful underwater world, dozens of uninhabited islands and towering rice terraces. Stroll through the famous Chocolate Hills of Bohol (not suitable for consumption), snorkel with clown fish (Nemo!), turtles and stingrays and take a boat trip through the enchanting underground river of Palawan. From interaction with local communities to a lot of built-in leisure time, this trip is both useful and liberating. All this off the beaten track and under the guidance of an experienced local guide during the entire trip.

What is included in your trip

icons-whatyouget-plane.png

Return flight
From The Netherlands incl. luggage, airport tax and fuel tax
------------
3 domestic flights

icons-whatyouget-hotel.png
icons-whatyouget-meals.png

20 nights of

accommodation

3 en 4* hotels 

28 meals

19 breakfast

5 lunch, 4 diner

icons-whatyouget-people.png

Team  & Groep

Expert, English-speaking trip manager and local guides

-----------

Professional diving guidance
----------

Small groups of max. 18 people

icons-whatyouget-transport.png

Transport

All transfers are included during the trip

icons-whatyouget-volunteer.png

Social

Marine volunteer project

icons-whatyouget-euro.png

Entrance fees

All entrance fees according to the program

icons-whatyouget-environment.png

Environment

Compensation

CO2-emissions

------------

Reusable water bottle with filter

Service 

Below mentioned trip includes my service
Whether this is before, during or after your trip; I am always available for you

 

Project

Program

Departure dates 2020 :

2 April 2020

20 November 2020

Guaranteed departure at 6 people

Zuid Afrika Rondreis Traveleers
pointer-orange.png

Dag 1

Vandaag vliegt u van Amsterdam direct naar Johannesburg. Uw reis door Zuid-Afrika is begonnen!
 

Bij aankomst in de avond wordt u opgehaald door uw chauffeur voor de transfer naar uw accommodatie vlakbij Johannesburg en het vliegveld.
 

Accommodatie

Avant Garde Lodge 4* of vergelijkbaar
Inbegrepen

Internationale vlucht van Amsterdam naar Johannesburg inclusief bagage. Maaltijden aan boord.

pointer-orange.png

Dag 2

Na een goede nachtrust en heerlijk ontbijt begeleidt uw gids u terug naar de luchthaven, waar u een binnenlandse vlucht naar Port Elizabeth neemt. Hier wordt u opgehaald door onze lokale vertegenwoordiger van het project die u naar het Shamwari Private Game Reserve brengt. 's Avonds geniet u van een braai met de rangers. Dit eetfestijn draait om eten, drinken en vooral heel veel gezelligheid!

Accommodatie

Proctors Safari Lodge
Inbegrepen

Ontbijt. Lokale vlucht van Johannesburg naar Port Elizabeth inclusief bagage. Diner op het Shamwari reserve.

pointer-orange.png

Dag 3-6

Zo dichtbij was u nog nooit!

Tijdens deze reis werkt u aan het wildlife conservatie project gevestigd in Shamwari. Dit is het toppunt van particuliere wildreservaten en de thuisbasis van de felbegeerde Big Five op een van de grootste natuurbeschermingsinitiatieven in Zuid-Afrika.

 

U ondersteunt de ecologie afdeling, dierenartsen, wildlife teams en APU (Anti Poaching Unit) door conserverings-, onderzoeks- en anti-stroperijwerk rond de Big Five te doen. Samen met coördinatoren gaat u op pad om elke afdeling vooruit de helpen, waardoor de taken en projecten dagelijks variëren.

 

Naast het vele werk dat we doen op het reservaat zelf, werkt u ook een klein aantal dagen met de jeugd in een van de lokale communities. Hier krijgt u inzicht in hoe het dagelijks leven in Zuid-Afrika kan zijn wanneer je niet bevoorrecht bent, en de problemen waar deze mensen in hun dagelijks leven mee te maken kunnen hebben.

 

Accommodatie

Proctors Safari Lodge
Inbegrepen

Ontbijt, Lunch en Diner op alle project dagen.

pointer-orange.png

Dag 7-8

In de projecttijd valt 1 weekend, op deze dagen bent u vrij om te relaxen bij het zwembad of andere (optionele) activiteiten te ondernemen.

Ga bijvoorbeeld op zoek naar dolfijnen en walvissen voor de kust van Port Elizabeth, bezoek het Addo Olifanten Park waar meer dan 600 olifanten leven, ga diepzee vissen of kies voor een bezoek aan de lokale ambachtelijke bierbrouwerij van Grahamstown.

 

Accommodatie

Proctors Safari Lodge
Optioneel
Diepzee vissen €170,- (05:00 - 15:00)

Bier op het Strand €95,- (09:00 - 17:00)
Dolfijnen Cruise & Addo Olifanten Park €250,- (06:00 - 18:00)

pointer-orange.png

Dag 9-13

Hier bij Shamwari krijgt u niet alleen het beste van een “normale” safari, maar krijgt u te zien wat er achter de schermen plaatsvindt om een internationaal bekend Game Reserve soepel te laten werken.

Een normale week bestaat uit het repareren van een van de vele zand paden tot het omhakken van boomsoorten die niet in Zuid-Afrika voorkomen en het bestuderen van de big 5 en alle andere beschermde diersoorten die op het park voorkomen.

Shamwari is ook een opvangcentrum voor leeuwen en luipaarden die gered zijn van een leven in gevangenschap. Sinds kort hebben ze zelfs een leven lang thuis gegeven aan een zeldzame zwarte panter!

 

Accommodatie

Proctors Safari Lodge
Inbegrepen

Ontbijt, Lunch en Diner.

pointer-orange.png

Dag 14

Nadat we dagenlang de big 5 hebben mogen spotten en plezier hebben gemaakt met de lokale bevolking is het tijd om Zuid-Afrika verder te ontdekken. We ontmoeten onze gids die ons zal vergezellen op de beroemde Garden Route. Voor de lunch stoppen we bij Oudebosch Padstal. Een padstal is iets dat op elke Zuid-Afrikaanse roadtrip voorkomt. Hier stoppen we om de benen te strekken en een hapje te eten, en om zelfgemaakte producten in te slaan zoals jam, koekjes, beschuit, kaas, olijven en vele andere heerlijke producten die in de omgeving worden gemaakt. Na de lunch wordt u meegenomen op een rondleiding van 1 uur door de boerderij waar ze Proteas produceren, de nationale bloem van Zuid-Afrika. Hierna rijden we door naar Storms River Mouth, gelegen aan de rand van de Indische Oceaan in het Tsitsikamma National Park. Het nationale park staat bekend om zijn oude bossen, ongerepte kustlijn en prachtige rivieren. 
 

Accommodatie

Storms River Mouth Rest Camp 3* of vergelijkbaar
Inbegrepen

Ontbijt en Lunch. Rondleiding boerderij Proteas.

pointer-orange.png

Dag 15

Vandaag heeft u een vrije dag in Storms River Mouth, een ongelooflijk schilderachtige bestemming die bekend staat als een paradijs voor avontuurlijke sporters en wandelaars. Drie prachtige dagwandelingen beginnen en eindigen hier, elk duurt 2-3 uur om te voltooien. De paden gaan door delen van het Tsitsikamma-bos, met een prachtig uitzicht op de oceaan.

Een optionele activiteit voor degenen die wat avontuurlijker zijn, is de Tsitsikamma Canopy Tour. Het is een leuke manier om de inheemse bomen en het vogelleven van het Tsitsikamma-bos te ontdekken, terwijl u tussen platforms hoog in het bladerdak van de bomen glijdt. De duur van de tour is ongeveer 3 uur en omvat een lichte lunch.

Accommodatie

Storms River Mouth Rest Camp 3* of vergelijkbaar
Inbegrepen

-
Optioneel

Tsitsikamma Canopy Tour met lunch €50,-

pointer-orange.png

Dag 16

In de ochtend hebben we een korte rit naar Knysna. Ingeklemd tussen de torenhoge Outeniqua-bergen en de Indische Oceaan, staat Knysna bekend als de ‘Garden of Eden’. Het wordt omringd door wereldberoemde bossen, mooie lagunes en ongerepte stranden.

Om 11.30 uur vertrekt u op een cruise over de Knysna-lagune naar het Featherbed Nature Reserve, de eerste eco-ervaring op de Garden Route en alleen per veerboot bereikbaar.

Om de pracht van de natuurlijke schoonheid te beschermen zijn bezoeken zijn alleen toegestaan ​​in het gezelschap van de gespecialiseerde gidsen van het reservaat. Deze gids geeft u informatie over fauna en flora en begeleidt een wandeling van 2,2 km door kustbossen en fynbos naar oude zeegrotten (optioneel). De tour eindigt met een lunchbuffet in een openluchtrestaurant onder een baldakijn van Milkwood-bomen.

 

Accommodatie

Premier Resort The Moorings 4* of vergelijkbaar
Inbegrepen

Featherbed Nature Reserve Eco-ervaring inclusief Lunch

pointer-orange.png

Dag 17

De rit van vandaag neemt u mee door Sedgefield en George, en over de Outeniqua-pas naar Oudtshoorn. Het charmante stadje Oudtshoorn staat bekend als de struisvogelhoofdstad van de wereld. Het wordt omringd door talloze struisvogelboerderijen en het gouden dorre landschap van de Karoo. Ook kunt u hier genieten van de lokaal geproduceerde wijn en port.

Ten noorden van Oudtshoorn liggen de Swartberg-bergen, en dit is waar u zult genieten van een middagexcursie die zich richt op de ecologie van deze prachtige bergen. Ook leert u over de geschiedenis en cultuur van de Khoi-mensen, die de eerste bewoners van het gebied waren. De beroemde Swartberg-pas is zonder twijfel een van de meest spectaculaire ritten van het land is, zo niet de wereld. Deze rit belooft u dan ook ontzagwekkende uitzichten!

Accommodatie

Mooiplaas Guest House 4* of vergelijkbaar
Inbegrepen

Ontbijt en Diner. Swartberg Pass Eco & Khoi Heritage Experience inclusief Lunch

pointer-orange.png

Dag 18

Vandaag rijden we door de Klein Karoo met zijn semi-woestijnlandschappen, waarna de weg ons via de Tradouwpas terug naar de kust voert. We zullen 2 nachten doorbrengen in Hermanus, een van de beste plekken ter wereld om walvissen te spotten. Deze stad is ook beroemd om zijn natuurlijke landschappelijke schoonheid, lange uitgestrekte ongerepte stranden en een uitstekende variëteit aan restaurants, cafés en bars.

Verken het oude havenmuseum, dat bestaat uit het charmante vissersdorpje, de oude haven en het Whale House Museum; wandel door het nabijgelegen natuurreservaat Fernkloof en proef een scala aan wijn van topkwaliteit.

Accommodatie

Windsor Hotel Hermanus 3* of vergelijkbaar (mei & november)
Whale Coast All-Suite Hotel 4* of vergelijkbaar (september)

Inbegrepen

Ontbijt.

pointer-orange.png

Dag 19

Vandaag heeft u een dag ter vrije besteding in Hermanus. Het klifpad van Hermanus loopt langs de kustlijn over een afstand van 12 km, van de nieuwe haven tot het grottenstrand. Het biedt veel bankjes om te zitten en naar de oceaan te kijken - tijdens het walvisseizoen (juni tot december) is het vaak mogelijk om vanaf hier walvissen te spotten.

Wilt u de walvissen van dichterbij spotten, geniet dan van een begeleide walviscruise van een halve dag langs de kust van Hermanus. De cruise duurt ongeveer 2-2,5 uur en bezoekt de kenmerken van Gansbaai die dit gebied uniek maken. Het gebied rond Dyer Island en Shark Alley is het wereldberoemde huis van de Marine Big 5. Hier heeft u de kans om walvissen, dolfijnen, kaap pelsrobben, Afrikaanse pinguïns en grote witte haaien te zien, mogelijk in een enkele reis. Een absolute must-see bestemming voor natuurfotografen.

 

Accommodatie

Windsor Hotel Hermanus 3* of vergelijkbaar (mei & november)
Whale Coast All-Suite Hotel 4* of vergelijkbaar (september)
Inbegrepen

Ontbijt.

Optioneel

Dyer Island Cruise €105,-

pointer-orange.png

Dag 20

Vandaag genieten we van een mooie rit door de valleien van de wijnlanden, naar Goedverwacht, een klein dorpje in de buurt van Piketberg. Hier verblijft u 1 nacht bij een lokale familie. In het apartheidstijdperk werden de mensen van Goedverwacht geclassificeerd als 'gekleurd' en zijn de afstammelingen van het gemengde ras van slaven. Ze spreken Afrikaans, wat nauw verwant is aan het Nederlands, en u zult genieten van het horen van hun verhalen en het delen van hun gastvrijheid. Naast het leren kennen van uw 'familie' en hun manier van leven, is er ook een historische dorpswandeling inbegrepen, met een bezoek aan de kerk, het molenmuseum, de school en de slavengraven.
 

Accommodatie

Goedverwacht Community Experience
Inbegrepen

Ontbijt en Diner. Dorpswandeling.

pointer-orange.png

Dag 21

Na het ontbijt volt de rit naar Kaapstad, één van de mooiste steden ter wereld. Voor de lunch in stoppen we in Langebaan, waar Die Strandloper direct aan het strand ligt. Hier geniet u van een 10-gangen zeevruchtenlunch, voordat we doorgaan naar Kaapstad.

Rustend aan de samenvloeiing van de Indische en Atlantische Oceaan, ingeklemd tussen de hellingen van de iconische Tafelberg en het glinsterende saffierwater van de Tafelbaai, is de uitzonderlijk schilderachtige stad Kaapstad een klasse apart. Sommige steden hebben een rijke cultuur, een bruisend nachtleven, een kosmopolitische sfeer en buitengewone architectuur, terwijl andere beschikken over adembenemende landschappen en buitengewone natuurlijke wonderen. Kaapstad heeft het geluk om gezegend te worden met al deze attracties en nog veel meer. Met zijn bruisende haven, stranden van wereldklasse, eersteklas wijngaarden en zijn bergachtige omgeving boordevol gevarieerde flora en fauna, fascineert Kaapstad consequent de harten van iedereen die bezoekt.

 

Accommodatie

StayEasy Cape Town City Bowl 4* of vergelijkbaar​
Inbegrepen

Ontbijt en Lunch. 

pointer-orange.png

Dag 22

In de ochtend vertrekt u op een stadstour van een halve dag door Kaapstad, waar u Greenmarket Square, de Company's Garden, Houses of Parliament en de Bo-Kaap met zijn kleurrijke huizen ziet. Als het weer het toelaat, reist u ook per kabelbaan naar de top van de Tafelberg. Eenmaal boven, 1000 meter boven de stad, wordt u beloond met spectaculaire 360 graden uitzichten. 

'S Middags vertrekt u met een veerboot naar Robbeneiland, waar u wordt meegenomen op een rondleiding over het eiland waar Nelson Mandela en andere politieke gevangenen jarenlang gevangen zijn gezet.

Accommodatie

StayEasy Cape Town City Bowl 4* of vergelijkbaar​
Inbegrepen

Ontbijt. Halve dag stadtour Kaapstad. Tafelberg kabelbaan retour ticket. Veerboot naar Robbeneiland. Robbeneiland gevangenis tour.

pointer-orange.png

Dag 23

Vandaag staat een volledige dagtour over het Kaapse schiereiland op de planning. We rijden een prachtige rit naar Kaap de Goede Hoop, het zuidelijkste puntje van het Kaapse Schiereiland. De meest aandoenlijke plek van deze tour is Boulders Beach, een strandje met prachtige ronde rotsen. Dit strand is opgeëist is door een hartveroverende pinguïnkolonie die niet meer van plan is te vertrekken. Seaforth Restaurant is waar we de lunch nuttigen. Het ligt aan het witte zandstrand van Seaforth Beach in Simon's Town, met een prachtig uitzicht op de bergen en False Bay en pinguïns om u te vermaken.

's Avonds volgt het afscheidsdiner in Gold Restaurant. Ze serveren gerechten uit het hele continent van Afrika. De avond begint met een interactieve djembé-drumsessie en tijdens het diner wordt u vermaakt door zingen en dansen.

Accommodatie

StayEasy Cape Town City Bowl 4* of vergelijkbaar​
Inbegrepen

Ontbijt. Dagtour inclusief toegangsprijzen voor het Cape of Good Hope National Park en de pinguïnkolonie Boulders Beach, evenals lunch in het Seaforth Restaurant in Simons Town. Afscheidsdiner in Gold Restaurant.

pointer-orange.png

Dag 24

Als afsluiting van deze prachtige reis gaan we op dagtour naar de Winelands. U bezoekt Stellenbosch, de tweede oudste koloniale stad in Zuid-Afrika met zijn straten omzoomd met eiken en prachtige gebouwen in de Kaapse Nederlandse stijl. Op Boschendal Wine Estate, dat werd opgericht in 1685, kunt u genieten van een wijnproeverij. Verschillende ervaren winnaars en limited release-wijnjaren worden aangeboden door de ervaren gastheren terwijl u door verschillende proeverijen worden geleid. Een populair product is de aangeboden chocoladewijn. De wijnproeverij word opgevolgd door een picknicklunch onder de eiken.

In de namiddag keren we terug naar het hotel. Uw kamer blijft gereserveerd voor u zodat u zich kunt opfrissen voor de transfer naar de luchthaven. Aan het einde van de avond volgt u directe vlucht terug naar Amsterdam.

Accommodatie

Dagkamer in StayEasy Cape Town City Bowl 4* of vergelijkbaar​​
Inbegrepen

Ontbijt. Dagtour inclusief Boschendal Wijnproeverij en picnic Lunch.

pointer-orange.png

Dag 25

Tijdens uw nachtvlucht heeft u de tijd om heerlijk te dromen over uw volgende Traveleers-avontuur, misschien wel in de Filipijnen?
 In de ochtend komt u aan in Amsterdam.

 

Inbegrepen

Internationale vlucht van Kaapstad direct naar Amsterdam inclusief incheckbagage. Maaltijden aan boord.

 

Let op:
Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken. Uw reisbescheiden ontvangt u circa 2 weken voor vertrek.

 

Do you also want to experience a beautiful travel experience through the Philippines?
Book this 23-day trip now for

€ 4.099,-

per person

Traveleers Zuid Afrika
Traveleers Zuid Afrika

Shamwari Private Game Reserve

press to zoom
Traveleers Zuid Afrika
Traveleers Zuid Afrika

Shamwari Private Game Reserve

press to zoom
Traveleers Zuid Afrika
Traveleers Zuid Afrika

Shamwari Private Game Reserve

press to zoom
Traveleers Zuid Afrika
Traveleers Zuid Afrika

Shamwari Private Game Reserve

press to zoom
1/74

Not included

 • Other meals

 • Personal expenses

 • Tips and donations

 • Optional excursions

 • Travel and / or cancellation insurance

 • Credit card and transaction costs

 • Administration costs (€ 35.00 per booking)

 • Calamity Fund contribution (€ 2.50 per booking)

Don't book too late

Do not wait too long to book a trip, because we often have to return our unused airplane seats to the relevant airline two months before departure. The seats are then "on request" and it is possible that the flight schedule may deviate and the price of the trip may increase. In addition, booking within two months prior to departure can bring along a single room supplement.

Extra options

 • The costs for inexperienced divers who have to obtain a diving certificate on location are €249,- per person.

 • The costs for a deluxe cottage (double room) during the volunteering project are €80,- per person.

 • The costs for a deluxe cottage (single room) during the volunteering project are €310,-  per person.

 • The costs for a single room during the entire trip are € 1349,- per person.

Do you not want to or are you medically unable to dive? Then there is the possibility to only do beach clean-ups during the project period. Please contact us for more information.

Land package

It is also possible to only book the land package of this trip. You will arrange the international flights and the transfer on arrival and departure yourself. You then make the trip according to the program with the other participants. Please contact us for more information.

Cancellation costs

 • For cancellation up to 45 days (exclusive) before departure: the 40% deposit

 • For cancellations from 45 days (inclusive) to 30 days (exclusive) before departure: 50% of the travel sum

 • For cancellations from 30 days (inclusive) to 16 days (exclusive) before departure: 65% of the travel sum

 • For cancellations from 16 days (inclusive) to 8 days (exclusive) before departure: 85% of the travel sum

 • Cancellation 8 days (including) before departure: the full travel sum

Deposit

A 40% deposit applies for this trip

Experience the world
through doing 
good.