Elke vakantie, elke reis brengt verhalen met zich mee.

Herinneringen die een leven lang mee gaan.

Project

Duik tegen Puin

Plastic pollution in ocean environmental

De West kant van Australië staat voor natuur, duiken en surfen en biedt een uitgelezen kans om mooi koraalrif te ontdekken. Voor de liefhebbers van de onderwaterwereld is het dan ook aan te bevelen om een aantal duiken we maken. Helaas worden de prachtige koraalriffen van Australië ook bedreigd door plastic. De oceanen drijven er vol mee en zeedieren raken verstrengeld in het plastic afval. Ons afval. Daarom zetten wij ons tijdens deze reis in voor een schonere oceaan en  halen we zo veel mogelijk plastic en ander afval uit zee. 

We beginnen het project met het voorzien van de kennis en vaardigheden die nodig zijn om een Duik tegen Puin-onderzoek uit te voeren. Het is namelijk belangrijk effectieve beslissingen te kunnen nemen over wat te verwijderen en wat achter te laten. 

Indien u al in bezit bent van een (PADI) Open Water duikbrevet maakt u gedurende zes dagen 6 duiken om de zee op te ruimen. Na elke duik wordt het afval gesorteerd en gewogen, u kunt zo een aantal kilo's puin uit de zee halen per dag!

Project Aware Dive Against Debris Travel

Bent u nog een onervaren of niet gecertificeerde duiker, geen paniek! U zult de eerste drie dagen bezig zijn met het behalen voor uw PADI Open Water certificaat. Hierna maakt u gedurende drie dagen 3 duiken om de oceaan een stukje op te ruimen. Leer uw drijfvermogen te beheersen, drijfhaken te gebruiken en uw onderwaterbezoek niet alleen leuk voor u te maken, maar ook onschadelijk voor onze onderwateromgeving. Wat een unieke win-win situatie!

Aan het einde van het project ontvangt u het PADI specialiteit "Dive Against Debris" certificiaat.