Elke vakantie, elke reis brengt verhalen met zich mee.

Herinneringen die een leven lang mee gaan.

Project

Duik tegen Puin

Plastic pollution in ocean environmental

De Filipijnen, een groep van meer dan zevenduizend eilanden die allemaal iets anders te bieden hebben en tevens één van de beste duikbestemmingen ter wereld! De diversiteit van het onderwaterleven van de Filipijnen is simpelweg onvergelijkbaar. Helaas ligt de zee ook vol met afval en plastic, wat fatale gevolgen heeft voor de huidige en toekomstige toestand van de mariene ecosystemen van de Filipijnen. Ons afval hoort niet onder water, maar meer dan acht miljoen ton ervan komt elk jaar de oceaan binnen en verwart en verwondt het leven in zee en beschadigt kritieke natuurlijke woonplaatsen. Daarom zetten wij ons tijdens deze reis in voor een schonere zee en ruimen wij het koraalrif verder op.

Indien u al in bezit bent van een (PADI) Open Water duikbevret maakt u gedurende zes dagen 9 duiken om het koraalrif op te ruimen. U zult ook analyseren en rapporteren wat de staat van het koraalrif is en welk afval u er tegen komt. Na elke duik wordt het afval gesorteerd en gewogen, u kunt zo een aantal kilo's puin uit de zee halen per dag! Hiernaast helpt u met twee strandopruimingen om te zorgen dat er niet nóg meer afval in de zee verdwijnt.

Project Aware Dive Against Debris Travel
Project Aware Dive Against Debris Travel

Bent u nog een onervaren of niet gecertificeerde duiker, geen paniek! U zult de eerste drie dagen bezig zijn met het behalen voor uw PADI Open Water certificaat. Hierna maakt u gedurende drie dagen 5 duiken om het koraalrif op te ruimen. Ook u gaat leren om een Duik tegen Puin-onderzoek uit te voeren, waarbij u de staat van het koraalrif te analyseert en rapporteert welk afval u er tegen komt. Verder leert u ook over hoe u een actief deel van de oplossing kunt zijn, zowel tijdens als na het project. Hiernaast kunt u ook nog eens de prachtige onderwaterwereld van de Filipijnen bewonderen tijden uw duiken, wat een unieke win-win situatie!

Durft u niet te duiken? Dan is het ook mogelijk om enkel strandopruimingen te doen!

Gedurende het project verblijft u in het heerlijke Liquid Dive Resort, een klein boetiekresort aan een afgelegen strand in Dauin, de thuisbasis van enkele van de beste duikmogelijkheden in de Filipijnen. De oceaan is hun passie en weerspiegelt in elk aspect van het resort, via de milieu-initiatieven tot hun toewijding aan duikopleidingen en begeleiding.

In de ochtend zult u 1 of 2 duiken maken, waardoor u in de middag kan relaxen aan het zwembad, zonnen op het strand of genieten van een ontspannende massage. Er zijn ook twee excursie mogelijkheden. Zo kunt u een excursie maken naar Casaroro Falls. Hier maakt u een heel mooie wandeling tussen weelderige vegetatie en u kunt een duik nemen in de waterval, een echte must volgens de Filipinos. Nog een mogelijkheid is om een middag naar Kookoo's Nest te gaan, een heel mooi privéstrand en een rustige plek in een prachtige baai.

Traveleers Filipijnen Rondreis Duiken