Elke vakantie, elke reis brengt verhalen met zich mee.

Herinneringen die een leven lang mee gaan.

Project

Duik tegen Puin

8 plaatsen per vertrekdatum

Plastic pollution in ocean environmental

Alle Griekse eilanden hebben hun eigen, unieke charme. Er zijn zo'n 6.000 Griekse eilanden, die in de zee om het vasteland verspreid liggen, hiervan zijn maar 227 eilanden bewoond. Rondom de eilanden bevindt zich een prachtige onderwater wereld vol  exotische vissen, inktvissen, zeesterren, sponzen, grotten, koraal en planten! Helaas ligt de zee ook vol met afval en plastic, wat fatale gevolgen heeft voor het leven in zee. Ons afval hoort niet onder water, maar meer dan acht miljoen ton ervan komt elk jaar de oceaan binnen en verwart en verwondt het leven in zee en beschadigt kritieke natuurlijke woonplaatsen. Daarom zetten wij ons tijdens deze reis in voor een schonere zee en ruimen wij zo veel mogelijk afval op.

We beginnen het project met een 'briefing' dag, waarbij we u zullen voorzien van de kennis en vaardigheden die nodig zijn om een Duik tegen Puin-onderzoek uit te voeren. Het is namelijk belangrijk effectieve beslissingen te kunnen nemen over wat te verwijderen en wat achter te laten. 

Indien u al in bezit bent van een (PADI) Open Water duikbevret maakt u gedurende de volgende vijf dagen 5 duiken om de zee op te ruimen. Na elke duik wordt het afval gesorteerd en gewogen, u kunt zo een aantal kilo's puin uit de zee halen per dag!

Project Aware Dive Against Debris Travel
GOPR2113.JPG

Bent u nog een onervaren of niet gecertificeerde duiker, geen paniek! U zult de eerste drie dagen bezig zijn met het behalen voor uw PADI Open Water certificaat. Hierna maakt u gedurende drie dagen 3 duiken om de oceaan een stukje op te ruimen. Ook u gaat leren om een Duik tegen Puin-onderzoek uit te voeren, waarbij u de staat van het koraalrif te analyseert en rapporteert welk afval u er tegen komt. Verder leert u ook over hoe u een actief deel van de oplossing kunt zijn, zowel tijdens als na het project. Hiernaast kunt u ook nog eens de prachtige onderwaterwereld van Griekenland bewonderen tijden uw duiken, wat een unieke win-win situatie!

Aan het einde van het project ontvangt u het PADI specialiteit "Dive Against Debris" certificiaat.