Verantwoordelijk Reizen

" Wij gaan voor groen, groener, groenst! "

Sociaal Project


Elke reis begint met een sociaal project. Hier heeft u de keuze tussen meerdere projecten zodat u iets kunt kiezen wat dicht bij u staat, ook al bent u ver van huis. Door te beginnen met het project kunt u uzelf bekend maken met de lokale cultuur en zijn geschiedenis, waardoor u tijdens uw reis meer kennis heeft over het land wat een positief effect zal hebben op uw ervaring.

Door het doen van vrijwilligerswerk brengt u kennis over naar gebieden waar dit hard nodig is. Dit kan zijn in de vorm van uw eigen vakgebied, de Engelse taal aan te leren, een extra set handen aan te bieden of simpelweg de mensen meer vertrouwen te geven.

Om er zeker van te zijn dat ons vrijwilligerswerk een positieve bijdrage levert aan het leven van de lokale gemeenschap, creëren we samen met hen de projecten. Na afloop gaan we verder in gesprek over positieve en verbeter punten, zodat we toekomstige projecten zo goed mogelijk uit kunnen voeren.⁠

Onze reizen


Traveleers maakt veelal gebruik van duurzame, kleinschalige accommodaties in de sfeer van het land. Hierdoor worden de lokale cultuur en natuur zo min mogelijk belast en profiteert de lokale gemeenschap van onze reizen. Wij werken samen met lokale partners die in bezit zijn van het Travelife certificaat of – met bewijs – hier naartoe werken. In onze excursies proberen we tevens zoveel mogelijk de lokale bevolking te betrekken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een kookworkshop met een lokale familie. Verder werken we samen met lokale partners, chauffeurs en gidsen om zo de lokale economie te stimuleren.

CO2-uitstoot hier compenseert u met schone energie ergens anders

Bevolkingen in minder ontwikkelde landen zijn kwetsbaar. Ze beschikken vaak niet over energie, laat staan schone energie. Verder zijn hun mogelijkheden voor werk, scholing en gezondheid beperkt. De CO2-uitstoot van uw reis wordt standaard gecompenseerd door ons.

Dit gebeurd door middel van een investering in streng geselecteerde, duurzame klimaatprojecten en wordt op de eerste plaats uw CO2-restuitstoot tot nul gereduceerd. Maar minstens zo belangrijk is dat met deze compensatie mogelijkheden worden geschept voor de lokale bevolking. Zij krijgen kansen voor schone energie, persoonlijke ontwikkeling en werkgelegenheid. Voor vertrek ontvangt u van ons een certificaat met de gecompenseerde CO2-uitstoot van uw reis.

Gratis water fles met filtersysteem
 

Een van de grootste bedreigingen waarmee onze oceanen vandaag de dag worden geconfronteerd is plastic, een product dat tot 1000 jaar kan duren voordat het afgebroken is. Vooral plastic drinkflessen verstoppen nu onze beken, rivieren en oceanen, wat catastrofale gevolgen heeft voor zowel het zoogdier- als het zeeleven. Helaas levert de reisindustrie een belangrijke bijdrage aan het probleem, waarbij reizigers dagelijks plastic als gemaks-producten gebruiken en massaal afval weggooien.

Wetende dat water in veel delen van de wereld onveilig is om te drinken, wilden we niet alleen een herbruikbare waterfles bieden voor onze reizigers. In plaats daarvan zijn we een stap verder gegaan door onze reizigers standaard een waterfles aan te bieden die is uitgerust met een ingebouwd filtersysteem, om u wereldwijd schoon en veilig drinkwater te bieden.

Respect culturen

en wilde dieren

Tijdens het werken aan vrijwilligerswerkprojecten en reizen door prachtige landen, vragen wij u lokale culturen, traditioneel erfgoed en dieren in het wild te respecteren. Wij raden u af deel te nemen aan de wrede mishandeling van wilde dieren die worden uitgebuit omwille van het toerisme, zoals olifanten ritjes en poseren met gedrogeerde tijgers. Als u zich verder wil inlezen over dit fenomeen, kan dat hier.

Travelife Partner

Traveleers is Travelife Partner sinds september 2019, het duurzaamheidslabel voor reisorganisaties. Traveleers en al zijn lokale partners werken volgens de criteria van Travelife, een internationaal management- en certificeringsprogramma voor reisorganisaties en accommodaties die duurzaam willen ondernemen. 

Maar nu we dit label hebben behaald betekent het niet dat er geen werk meer aan de winkel is. Duurzaamheid is een onderdeel wat blijvende aandacht behoeft en waarin we ons continu willen blijven ontwikkelen.

4704 SV Roosendaal 
info@traveleers.nl


Openingstijden 
Maandag t/m vrijdag 09.30 - 17.30 uur
Zaterdag en in de avond op afspraak

KvK 74898256
BTW: NL229591073B01
Traveleers tevens handelend onder de naam United Travel