Verantwoordelijk Reizen

" Wij gaan voor groen, groener, groenst! "

icons-whatyouget-volunteer.png

Sociaal Project


Traveleers is ontstaan vanuit het geloof dat reizen de kracht heeft om onze wereld te verbeteren. We willen de lokale bevolking mee laten profiteren van reizen. Dat betekent dat we reizigers laten kennismaken met lokale gemeenschappen door middel van unieke vrijwilligerswerkervaringen. Zo leert u een andere cultuur begrijpen en wordt iedereen die bij de reis betrokken is er beter van, met behoud van de authentieke cultuur en natuur.
 

We bieden zoveel mogelijk verschillende projecten, zodat u iets kunt kiezen wat dicht bij u staat, ook al bent u ver van huis. Door het meewerken aan een sociaal project brengt u kennis over naar gebieden waar dit hard nodig is. Dit kan zijn in de vorm van uw eigen vakgebied, een extra set handen aan te bieden of simpelweg de mensen meer vertrouwen te geven.


Om er zeker van te zijn dat ons vrijwilligerswerk een positieve bijdrage levert aan het leven van de lokale gemeenschap, creëren we samen met hen of natuurorganisaties de projecten. Na afloop gaan we verder in gesprek over positieve en verbeter punten, zodat we toekomstige projecten zo goed mogelijk uit kunnen voeren.⁠

Onze reizen


Traveleers werkt tijdens haar rondreizen altijd met lokale gidsen en zoveel mogelijk lokaal gerunde hotels. Hierdoor worden de lokale cultuur en natuur zo min mogelijk belast en profiteert de lokale economie en gemeenschap ook werkelijk van de uitgaven van de reiziger. Wij werken samen met lokale partners die in bezit zijn van het Travelife certificaat of – met bewijs – hier naartoe werken. In onze excursies proberen we tevens zoveel mogelijk de lokale bevolking te betrekken en de natuur en wilde dieren te beschermen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een kookworkshop met een lokale familie.

icons-whatyouget-plane.png
icons-whatyouget-environment.png

CO2-uitstoot hier compenseert u met schone energie ergens anders

Bevolkingen in minder ontwikkelde landen zijn kwetsbaar. Ze beschikken vaak niet over energie, laat staan schone energie. Verder zijn hun mogelijkheden voor werk, scholing en gezondheid beperkt. De CO2-uitstoot van uw reis wordt standaard gecompenseerd door ons.

Dit gebeurd door middel van een investering in streng geselecteerde, duurzame klimaatprojecten en wordt op de eerste plaats uw CO2-restuitstoot tot nul gereduceerd. Maar minstens zo belangrijk is dat met deze compensatie mogelijkheden worden geschept voor de lokale bevolking. Zij krijgen kansen voor schone energie, persoonlijke ontwikkeling en werkgelegenheid. Toerisme heeft wereldwijd enorm veel invloed en kan echt voor positieve verandering zorgen. Daarom is het heel belangrijk dat we onze sector op een duurzame manier blijven ontwikkelen.

Gratis water fles met filtersysteem
 

Een van de grootste bedreigingen waarmee onze oceanen vandaag de dag worden geconfronteerd is plastic, een product dat tot 1000 jaar kan duren voordat het afgebroken is. Vooral plastic drinkflessen verstoppen nu onze beken, rivieren en oceanen, wat catastrofale gevolgen heeft voor zowel het zoogdier- als het zeeleven. Helaas levert de reisindustrie een belangrijke bijdrage aan het probleem, waarbij reizigers dagelijks plastic als gemaks-producten gebruiken en massaal afval weggooien.

Wetende dat water in veel delen van de wereld onveilig is om te drinken, wilden we niet alleen een herbruikbare waterfles bieden voor onze reizigers. In plaats daarvan zijn we een stap verder gegaan door onze reizigers standaard een waterfles aan te bieden die is uitgerust met een ingebouwd filtersysteem, om u wereldwijd schoon en veilig drinkwater te bieden.

icons-whatyouget-bottle.png
icons-whatyouget-elephant.png

Respect culturen

en wilde dieren

Tijdens het werken aan vrijwilligerswerkprojecten en reizen door prachtige landen, vragen wij u lokale culturen, traditioneel erfgoed en dieren in het wild te respecteren. Wij raden u af deel te nemen aan de wrede mishandeling van wilde dieren die worden uitgebuit omwille van het toerisme, zoals olifanten ritjes en poseren met gedrogeerde tijgers. Als u zich verder wil inlezen over dit fenomeen, kan dat hier.

Travelife Partner

Traveleers is Travelife Partner sinds september 2019, het duurzaamheidslabel voor reisorganisaties. Traveleers en al zijn lokale partners werken volgens de criteria van Travelife, een internationaal management- en certificeringsprogramma voor reisorganisaties en accommodaties die duurzaam willen ondernemen. 

Maar nu we dit label hebben behaald betekent het niet dat er geen werk meer aan de winkel is. Duurzaamheid is een onderdeel wat blijvende aandacht behoeft en waarin we ons continu willen blijven ontwikkelen.