Travel the world

leave-your-mark03.png

Griekenland Eiland Hoppen

Gaat u mee op zoek naar het Griekse eiland van uw dromen? De Griekse eilanden trakteert u op eindeloze blauwe en witte huisjes, oude bezienswaardigheden, azuurblauwe wateren en luie zonovergoten dagen - als dit niet uw beeld van het paradijs is... Tijdens deze reis werkt u aan een (duik)project waarbij u afval en plastic uit de oceaan of van het strand haalt. Alhoewel dit al een geweldige ervaring is in de kristalheldere wateren van Griekenland, is het niet alleen de handen uit de mouwen steken, maar is er ook zeker tijd om heerlijk te genieten van het Griekse eiland leven. Begin met de historische sfeer en het stadsleven in Athene, voordat we de idyllische eilanden bezoeken voor wat misschien wel de heerlijkste week van uw leven is. De Cycladen, bekend van de witte huisjes met blauwe vensters, gouden stranden aan een zacht golvende zee en gezellige terrasjes met de klanken van de Sirtaki. U zult zich verbazen over de eigenheid van de eilanden; het groene landschap van Naxos en de langgerekte zandstranden van het gezellige eilandje Paros. Tijdens deze prachtige reis verblijft u in fijne accommodatie en heeft u veel vrije tijd om te genieten van de zee, strand, zonneschijn en lekker eten.

Wat is inbegrepen in uw reis

icons-whatyouget-plane.png

Retour vlucht

Vanuit Nederland incl. ruimbagage, luchthavenbelasting en brandstofheffing

icons-whatyouget-hotel.png
icons-whatyouget-meals.png

15 nachten

accommodatie

3 & 4* hotels 

23 maaltijden

14 ontbijt,

2 lunch, 7 diner

icons-whatyouget-people.png

Team  & Groep

Nederlandse reisbegeleiding en lokale gidsen tijdens excursies

-----------

Professionele duik begeleiding
----------

Extra kleine groepen max. 12 personen

icons-whatyouget-transport.png

Vervoer

Alle transfers zijn inbegrepen gedurende de reis

icons-whatyouget-volunteer.png

Social

Mariene vrijwilligers project

icons-whatyouget-euro.png

Excursies

Alle excursies en entreegelden volgens het programma

icons-whatyouget-environment.png

Environment

Compensatie

CO2-uitstoot

------------
Herbruikbare waterfles met filter

Service 

Genoemde reis is inclusief onze service.

Of dit nu voor, tijdens of na uw reis is; wij zijn altijd voor u bereikbaar.

 

Mariene Projecten


Voor onze Duik tegen Puin- en Strandopruiming projecten werken wij enkel samen met duikscholen die 100% AWARE partners zijn. Dit zijn PADI-instructeurs en duikcentra die zich hebben gecommitteerd aan oceaanbescherming in samenwerking met Project Aware®. Partners ondersteunen de twee kerngebieden van Project Aware: preventie van marien afval en bescherming tegen haaien en roggen. Tijdens deze 2 projecten ondersteunt ook u deze beweging.

Programma

Vertrekdata 2021

16 mei - geannuleerd i.v.m. Covid-19

19 september 

Vertrekgarantie vanaf 4 personen

 

Wenst u een andere groepsvertrekdatum of voert u deze reis liever individueel uit?

Neem dan contact met ons op en we kijken samen naar de mogelijkheden.

pointer-orange.png

Dag 1

Vandaag vliegt u van Amsterdam naar Athene. Uw reis door Griekenland is begonnen!

Bij aankomst wordt u opgehaald door uw chauffeur voor de transfer naar uw accommodatie gelegen buiten Athene, dichtbij het duikcentrum.

Accommodatie

Avantis Suites Hotel 4* of vergelijkbaar
Inbegrepen

Internationale vlucht van Amsterdam/Eindhoven naar Athene inclusief 20 kg bagage. Diner in het het hotel.

pointer-orange.png

Dag 2 -7

Gedurende deze zes dagen maken we elke dag een duik om bij te dragen aan een schonere oceaan. Tijdens het duiken halen we zo veel mogelijk plastic en ander afval uit zee. Na elke duik wordt dit gesorteerd en gewogen,  kunt zo een aantal kilo's puin uit de zee halen per dag!

 
Duikt u liever niet? Kies dan voor het strandopruiming project en zorg dat er niet nóg meer afval in de zee verdwijnt. Zodra de duikers terug komen uit de zee, helpt u met het sorteren van het afval.

 

U zult niet alleen waardevolle informatie leren en een geweldige ervaring opdoen (als duiker), u zult deel uitmaken van de grotere beweging om de oceanen te beschermen en schoon te houden voor het leven in zee.

 

Om mee te doen met dit vrijwilligersproject hoeft u geen duikbrevet (PADI) op zak te hebben. U kunt deze halen op het project.⁠

 

Accommodatie

Avantis Suites Hotel 4* of vergelijkbaar
Inbegrepen

Dagelijks ontbijt en diner. Strandopruiming project.
Optioneel

Duik tegen Puin Project inclusief duikuitrusting €699,- (inclusief PADI Open Water cursus en certificaat indien gewenst).

pointer-orange.png

Dag 8

Nadat we tientallen kilo's aan afval hebben opgeruimd, wordt het tijd om Griekenland verder te ontdekken. We reizen terug naar het bruisende Athene, de stad met de meest glorieuze geschiedenis ter wereld. In de middag laten we u kennis maken met de hoogtepunten van deze prachtige stad. De fascinerende tour begint aan de voet van de rots en volgt het bergopwaartse pad naar de prachtige Akropolis. Bezoek de belangrijkste gebouwen van de Propylea, de tempel van Athena Nike, het Erechtheion en de Parthenon-tempel. We gaan verder met een panoramische tour door deze oude stad, waar u meer buitengewone bezienswaardigheden zult bezoeken, waaronder de Tempel van Olympian Zeus en de Boog van Hadrianus. Doorgaand naar het Syntagma-plein, zien we het Koninklijk Paleis, oorspronkelijk gebouwd voor Otto I van Beieren, dat nu het huidige parlementsgebouw is. Voor het paleis staat het Monument van de Onbekende Soldaat waar twee soldaten (Evzoni) continu de wacht houden. Ons laatste bezoek neemt ons mee naar het glorieuze Panathenaikon-stadion (van buitenaf), dat op de plek van het oude marmeren stadion staat.

Accommodatie

Philippos Hotel 3* of vergelijkbaar
Inbegrepen

Ontbijt. Privé Athene in één oogopslag tour met Engelstalige gids.

pointer-orange.png

Dag 9

Vroeg in de ochtend volgt de transfer naar Naxos, het grootste en groenste eiland van de Cycladen. Het eiland was ooit een Venetiaans bezit, dus veel van de dorpen hebben Venetiaanse architectuur. Bij het binnenvaren van de haven maken we direct kennis met de rijke geschiedenis van het eiland, wanneer we links van ons de immense marmeren toegangspoort zien van de onvoltooide Apollo-tempel. De indrukwekkende Venetiaanse woonburcht overheerst de stad, die met zijn smalle straatjes en talrijke restaurantjes een sfeervolle indruk geeft.

 

Accommodatie

Golden Sand 3* of vergelijkbaar
Inbegrepen

Ontbijt. Fast Ferry naar Naxos

pointer-orange.png

Dag 10

Zorg dat u niet een te uitgebreid ontbijt eet, want vandaag staat er een Naxos Food Walking tour op het programma. Naxos is een gastronomisch paradijs dat een breed scala aan unieke producten biedt. Hun vee geeft ze keuze uit vlees en zuivelproducten, gewaardeerd om hun smaak. De vruchtbare westkant van het eiland vult de keukens met de beroemde Naxische aardappel, terwijl de bergachtige gebieden ze elke winter voorzien van olijfolie. Volg ons door de smalle steegjes van Naxos, terwijl we samen genieten van de heerlijke producten, waaronder hun beroemde Naxos-citron.

Accommodatie

Golden Sand 3* of vergelijkbaar
Inbegrepen

Ontbijt. Naxos Food Walking-tour.

pointer-orange.png

Dag 11

Vandaag is het tijd om heerlijk te relaxen. Ontspan op de zanderige standen van het eiland, wandel door de paradijselijke valleien zoals die van Tragaia en Melanes of bezoek één van de mooiste cycladen-stadjes, Naxos-stad (Chora). Vanaf de haven tot bovenaan bij het Venetiaanse kasteel is het gezellig met smalle winkelstraatjes en de boulevaard zit vol met terrasjes. Nu u er toch bent, vergeet niet de schitterende zonsondergang door de Portara te bezichtigen!

Accommodatie

Golden Sand 3* of vergelijkbaar

Inbegrepen

Ontbijt.

pointer-orange.png

Dag 12

In de middag vervolgen we onze tocht over de Cycladen naar het eiland Paros, dat slechts op een steenworp afstand van Naxos ligt. Na een half uurtje vliegen, komen we in de ochtend aan op dit lieflijke eiland.
 

Ongeëvenaarde natuurlijke schoonheid, stranden met kristalhelder water, prachtige Byzantijnse wandelpaden tussen traditionele dorpen en adembenemende landschappen maken Páros, gelegen in het hart van de Cycladen, een van de meest geliefde vakantiebestemmingen in Griekenland. De komende dagen bewonderen we de kleurrijke dorpjes, met de traditionele witte huisjes en kerkjes, en zonovergoten stranden van dit eiland.

Accommodatie

Aegean Hotel 3* of vergelijkbaar
Inbegrepen

Ontbijt. Ferry naar Paros.

pointer-orange.png

Dag 13

Vandaag genieten we van een luie dag op een traditionele Kaiki. Rond de prachtige kustlijn van Antiparos kunt u genieten van een prachtige dag. De boot vertrekt vanuit Pounta en brengt ons naar Pantalonisia voor de eerste stop om te zwemmen in het kristalblauwe water dat eruit ziet als een natuurlijk zwembad. Op het prachtige strand van Faneromeni wordt er een barbecue voor u georganiseerd als lunch, terwijl u geniet van de zon en de zee. U zult versteld staan van de puurheid en schoonheid die dit kleine eiland biedt. Daarna gaan we naar de Mastichari-grot waar voor een fotostop. Vanuit de grot keren we terug naar de haven van Pounta.
 

Accommodatie

Aegean Hotel 3* of vergelijkbaar
Inbegrepen

Ontbijt en bbq Lunch. Antiparos-eilandtour met een originele kaikiboot.

pointer-orange.png

Dag 14

Vandaag is een heerlijke vrije dag. Paros kent kilometers lange zandstranden, waar de golven van de Middellandse Zee vriendelijk tegenop rollen: voor de zonaanbidders hét droomeiland! Wilt u nog even cultuur snuiven? Bezoek Parikia, de belangrijkste stad van het eiland met een 13e-eeuwse Venetiaanse citadel en een ietwat bizarre kathedraal, de Church of 100 Doors. Of wandel door een van de andere prachtige traditionele dorpen zoals Náousa, een kleurrijk dorp waar de ruïnes van een Venetiaans fort aan de ingang van de kleine haven staan.

 

Accommodatie

Aegean Hotel 3* of vergelijkbaar
Inbegrepen

Ontbijt

pointer-orange.png

Dag 15

Een heerlijk ontbijt en een laatste duik in het zwembad betekent het einde van de reis. Het is tijd om afscheid te nemen, maar we zullen nooit de tijden vergeten die we deelden in de Griekse wateren. ​Vanuit Paros gaan we terug naar hoofdstad Athene voor de aansluitende vlucht terug naar Amsterdam, nog even de tijd om te dromen over de volgende reis, Zuid-Afrika misschien? 

Inbegrepen

Ontbijt. Ferry van Paros naar Athene. Internationale vlucht van Athene naar Amsterdam/Eindhoven inclusief ruimbagage.
Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken. Uw reisbescheiden ontvangt u circa 2 weken voor vertrek.

 

Wilt u ook een mooie reiservaring beleven door Griekenland?

Boek nu deze 15-daagse reis voor

€ 1999,-

per persoon

Griekenland Eiland Hoppen Traveleers
Griekenland Eiland Hoppen Traveleers

Griekenland Eiland Hoppen Traveleers
Griekenland Eiland Hoppen Traveleers

Griekenland Eiland Hoppen Traveleers
Griekenland Eiland Hoppen Traveleers

Foto credit: Lagos Mare Hotel in Naxos

Griekenland Eiland Hoppen Traveleers
Griekenland Eiland Hoppen Traveleers

1/40

Niet inbegrepen

 • Overige maaltijden

 • Uitgaven van persoonlijke aard

 • Fooien en donaties

 • Optionele excursies

 • Reis- en/of annuleringsverzekering

 • Administratiekosten
  (€ 35,00 per boeking)

 • Bijdrage Calamiteitenfonds
  (€ 2,50 per boeking)

Boek niet te laat

Wacht niet te lang met het boeken van een reis, omdat we vaak twee maanden voor de reis vertrekt onze niet gebruikte vliegtuigstoelen moeten retourneren aan de desbetreffende luchtvaart-maatschappij. Daarna zijn de stoelen ‘op aanvraag’ en kan het voorkomen dat het vluchtschema afwijkt en de prijs van de reis hoger wordt. Bovendien kan boeken binnen twee maanden voor vertrek een eenpersoonskamer-toeslag met zich meebrengen.

Extra opties

 • De kosten het Duik-tegen-Puin project bedragen € 699,- per persoon.

 • De kosten voor een 1-persoonskamer gedurende de hele reis bedragen 
  € 499,- per persoon.

Landarrangement

Het is ook mogelijk om van deze rondreis alleen het landarrangement te boeken. U regelt dan zelf de internationale vluchten en de transfer bij aankomst en vertrek. Met de andere deelnemers maakt u vervolgens de reis volgens programma. Neem hiervoor contact met ons op.

Annuleringskosten

 • Bij annulering tot 90 dagen (exclusief) vóór vertrek: de aanbetaling van 30%

 • Bij annulering vanaf 90 dagen (inclusief) tot 30 dagen (exclusief) vóór vertrek: 50% van de reissom

 • Bij annulering vanaf 30 dagen (inclusief) tot 15 dagen (exclusief) vóór vertrek: 65% van de reissom

 • Bij annulering vanaf 15 dagen (inclusief) tot 7 dagen (exclusief) vóór vertrek: 85% van de reissom

 • Bij annulering 7 dagen (inclusief) vóór vertrek: de volledige reissom

Aanbetalingsskosten

Voor deze reis geldt een aanbetaling van 30%

Elke hand die geeft is mooi​.