Elke vakantie, elke reis brengt verhalen met zich mee.

Herinneringen die een leven lang mee gaan.

Zeeschildpadden beschermen in Griekenland (3).jpg

Project

Zeeschildpadden bescherming

Bescherm jongen terwijl ze hun eerste reis naar de oceaan maken!

Gevestigd in Giannitsochori, verblijf en werk je met een professioneel team om een van de belangrijkste broedgebieden van onechte karetschildpadden in Griekenland te behouden en te beschermen.

Afhankelijk van de tijd van het jaar ben je betrokken bij activiteiten zoals het dagelijks onderzoeken van de activiteit van nestelende vrouwelijke schildpadden. Dit zal gebeuren op ochtendpatrouilles, om eventuele nesten die 's nachts zijn gelegd te beschermen. Zodra een nest is gevonden, bescherm je ze door een metalen rooster te gebruiken als barrière tegen predatie. Indien nodig moeten sommige nesten mogelijk worden verplaatst om het risico op overstromingen door de stijgende oceaangetijden te verminderen. Dit gebeurt meestal in de maanden juni en juli.

Hiernaast is het verwijderen van plastic en ander afval van het strand ook ten alle tijden een belangrijke taak.

Zeeschildpadden beschermen in Griekenland (2).jpg
Zeeschildpadden beschermen in Griekenland (1).jpg

In september en augustus heb je de taak om het uitkomen van het nest vast te leggen, waarbij je de kleine schildpadden in de gaten houdt terwijl ze hun weg naar de oceaan vinden. Nadat het uitkomen heeft plaatsgevonden, ga je het nest uitgraven om gegevens te verzamelen over het succes van het uitkomen. Tijdens deze activiteiten kun je jouw passie voor natuurbehoud delen met de lokale gemeenschapsleden.

Je hebt in de avonden tijd om te genieten van een aantal culturele activiteiten in de omgeving, maar relaxen op het strand hoort er zeker ook bij!

Onze partners in Griekenland hebben verschillen Zeeschildpadden-programma's in het land. Het kan daarom gebeuren dat de locatie in Griekenland nog verandert - dit hangt af van waar de behoefte is. Dit betekent echter wel dat u naar een locatie gaat waar de grootste behoefte is en u dus nauwer kan samenwerken met de schildpadden.