Travel the world

leave-your-mark03.png

Bijzondere rondreis Nepal

De accommodatie

Wij kiezen bewust voor hoge kwaliteit hotels met comfortabele kamers. Om u tijdens deze rondreis door Nepal optimaal te laten genieten, verblijft u in zowel culturele als comfort accommodaties. Voor iedere accommodatie kunt u van te voren de keuze maken uit een double of twin bed.

Het kan voorkomen dat we van onze geselecteerde hotels moeten afwijken. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotellijst.

pointer-orange.png

Kathmandu – Traditional Comfort Hotel

Boetiek hotel

3* met een gemiddelde beoordeling van een 9,0.

Nepalese traditie en modern comfort ontmoeten elkaar bij Traditional Comfort. Zodra u het rode bakstenen gebouw betreedt, zult u de perfecte balans tussen traditionele artistieke kenmerken en comfortabele moderne gastvrijheid opmerken. Traditional Comfort volgt het ontwerp en de architecturale principes van Newari. De Newari-bevolking van de Kathmandu-vallei zou de oorsprong zijn geweest van de kenmerkende pagodestijl van tempelarchitectuur, die zich later in Oost-Azië verspreidde. Het unieke metselwerk en houtsnijwerk dat vaak wordt gezien in Newar-gebouwen - inclusief het moderne traditionele comfort - wordt zelden buiten Nepal gezien. Lokale ambachtslieden uit Patan en Bungamati hebben elk detail met de hand gemaakt in het gebouw, van de donkerhouten gesneden balken tot de bronzen armaturen in de lobby tot het decoratieve tegelwerk in de badkamers. Hoewel ingetogen in zijn elegantie, bevat Traditional Comfort veel ingewikkelde, verrassende details voor nieuwsgierige gasten: schuine ankhi-jyaalvensters die geometrische schaduwen werpen; scènes uit het lokale leven, handgeschilderd direct op de muren. Bij Traditional Comfort wordt u omringd door de fusie van oude tradities en een moderne hoofdstad. Zij geloven in de kracht van duurzaam toerisme. Naast het inzetten van lokale ambachtslieden bij het ontwerp en de bouw van het hotel, hanteren zij verantwoorde milieupraktijken.

Dit traditionele hotel beschikt over 36 kamers, een dakterras, restaurant, bar en lounge. Uw kamer beschikt over 1 of 2 bedden (naar voorkeur), badkamer met toiletartikelen, airco, WiFi, haardroger en televisie.

pointer-orange.png

Balthali - Vrijwilligerswerkproject

Homestay


U verblijft in een home stay bij een liefdevolle familie die u graag meeneemt in hun dagelijkse leven. De gastvrouw, genaamd Rupa, woont hier samen met haar vader, moeder en zusje. Alles is bespreekbaar en te vragen. Met veel geduld en passie vertellen zij over hun religie, leefwijze, de leefwijze in Nepal en de spiritualiteit en wat dit voor het dorp betekent. Alle groenten, thee, rijst en andere versnaperingen worden vers gemaakt, afkomstig uit eigen tuin.

 

Afhankelijk van de grootte van de groep, verblijft u in de home stay van Rupa en home stays op korte loopafstand, waarbij in alle de hygiëne in een hoog vaandel staat. Ontbijt en diner vindt gezamenlijk plaats in de home stay van Rupa, zo ook een drankje en versnapering in de avond.  De accommodaties beschikken ieder over 3 privé kamers en een gezamenlijke badkamer. Met een westerse toilet en gas shower is er de  mogelijkheid warm te douchen.

Spiritualiteit is een belangrijk onderdeel in het dagelijks leven van de bewoners van het dorp. U gaat kennis maken met het ochtend ritueel en u krijgt de gelegenheid deel te nemen aan een yoga en meditatie les geleid door Rupa, de gastvrouw en door de Nederlandse projectleidster, tevens yoga docente.

pointer-orange.png

Balthali - Vrijwilligerswerkproject

Balthali Village Resort

Gemiddelde beoordeling van een 9,0.

 

Indien u kiest voor meer luxe verblijft u in het Balthali Village Resort, waarvandaan u per jeep dagelijks naar de projectlocatie wordt gebracht. Uw ontbijt en diner vindt plaats in de home stay van Rupa gezamenlijk met de rest van de groep.

Bovenop een heuvel in Balthali ligt het Balthali Village Resort - een klein, gezellig toevluchtsoord met vogelperspectief op groene terrasvelden bezaaid met okerkleurige huizen en vage tint van Himalaya-pieken in de noordelijke horizon.

In dit resort kunt u kiezen tussen een standaard of deluxe kamer met balkon. De standaard kamer beschikt over 1 of 2 bedden (naar voorkeur), badkamer, televisie, WiFi en toiletartikelen. De deluxe kamer beschikt hiernaast ook nog over airco en een balkon.

pointer-orange.png

Chitwan – Barauli Community Homestay

Doe het op de lokale manier

Gemiddelde beoordeling van een 9,0.

 

Gasten van de Barauli Community Homestay hebben elk een eigen huisje: aarden hutten met rieten dak die lijken op de traditionele dorpsarchitectuur van de lokale Tharu-bevolking, maar met moderne gemakken zoals stromend water, comfortabele bedden en muskietennetten. Elk huisje is vernoemd naar de lokale vrouw die het beheert.

De accommodaties en activiteiten in Barauli worden gerund door de lokale vrouwen. Uw gidsen voor veel van de activiteiten zijn vrouwen, dus u krijgt de kans om Nepalese vrouwen te ontmoeten en met hun te communiceren, wat elders in het land moeilijk kan zijn. Het runnen van de homestays geeft de lokale vrouwen waardevolle vaardigheden en zelfvertrouwen, evenals een onafhankelijke bron van inkomsten.

De 14 huisjes creëren een klein dorpscomplex, met onderhouden tuinen en boerderijdieren vastgebonden naast kleine stukjes landbouwgrond. Hier woont u naast een van de inheemse etnische groepen van de Terai, het Tharu-volk. Wanneer u niet bezig bent met activiteiten, kunt u zich terugtrekken in uw cottage of een stoel in de schaduw en kijken naar de geiten die vrij rondrennen of de buffels die op hun gras kauwen.

Maaltijden worden genomen in de gemeenschappelijke eetzaal, versierd met traditionele patronen en schilderijen. Dit is een handige plek waar iedereen zich kan verzamelen. De lokale vrouwen serveren uw voedsel uit het omliggende land en de gemeenschap. U merkt misschien subtiele variaties tussen het eten hier en elders in Nepal.

Op een avond tijdens uw verblijf wordt u getrakteerd op een Tharu-dansvoorstelling. Lokale dansers tonen trots hun traditionele kleding en voeren de Bhajayati-, Thekara- en Dafu-dansen uit, die instrumenten zoals stokjes en drums gebruiken. Wees bereid om op te staan ​​en te dansen, als u wilt!

Uw kamer beschikt over 2 bedden, toiletartikelen, badkamer en waaier.

pointer-orange.png

Pokhara – Sarangkot Mountain Lodge

Resort met uitzicht uit de bergen

4* met een gemiddelde beoordeling van een 8,6.

 

De Sarangkot Mountain Lodge biedt een schilderachtig uitzicht op de Annapurna Fishtail Range, de Seti-rivier, de Pokhara-vallei en het Fewa-meer tot aan de groene heuvels. Het is uw ontsnapping hoog in de heuvels. De prachtige berghut biedt luxe, ontspanning en de beroemde Himalaya, allemaal vanuit de dertig kamers die zijn ontworpen met inachtneming van de omliggende natuurlijke omgeving.

 

Het live keukenrestaurant biedt een meeslepende eetervaring met eten van over de hele wereld. De lodge is uitgerust met een overloopzwembad, massageruimtes voor lichaams- behandelingen en een bar en loungeruimte met 360* uitzicht. Alle kamers zijn elegant ingericht met antiek en designmeubels van grote ontwerpers, in authentieke en rustieke stijl.

Uw kamer beschikt over 1 of 2 bedden (naar voorkeur), badkamer met toiletartikelen, airco, wifi, televisie en privé balkon.

pointer-orange.png

Ghandruk Trekking – Upgraded Tea Houses

Accommodatie in de bergen


Tijdens een trektocht door de bergen van het prachtige Nepal is de keuze aan lodges beperkt. We zorgen ervoor dat onze lodges worden gerund door een lokale familie, met schone en goede kamers en hygiënisch eten.

Op uw eerste nacht in de bergen verblijft u in Ghandruk, waar comfort lodges beschikbaar zijn. Dit betekend dat uw kamer beschikt over 2 bedden, badkamer met stromend warm water en kussens. U dient hier zelf handdoeken en een slaapzak mee te nemen. U kunt deze in de tas van uw drager doen.

De tweede nacht verblijven we in Jhinu Danda, met enkel eenvoudige lodges. Hier deelt u een gezamenlijke badkamer. Vergeet niet een extra handdoek mee te nemen voor het relaxen in de heerlijke warm waterbaden in Jhinu Danda!

Wi-Fi is vaak gratis of tegen betaling beschikbaar op uw route. Echter kan het door weersomstandigheden uit vallen, houd hier rekening mee.

pointer-orange.png

Pharping – Neydo Monastery

Gasthuis van het Neydo klooster

Gemiddelde beoordeling van een 9,0.

Weggestopt in de Himalaya van het koninkrijk van Nepal, te midden van het meest schilderachtige gebied, ligt een boeddhistisch klooster-pension op de meest rustige locatie naast het klooster van Neydo Tashi Choeling Klooster.

Het is een ideale plek om gewoon te ontspannen en aan alle drukte van het alledaagse leven te ontsnappen, want u kunt ook genieten van meditatie, of zelfs boeddhisme studeren of een dag in het leven van de monniken volgen.

Het Neydo-klooster ligt met opzet dicht bij de Asura-grot, waar Padmasambhava of Guru Rinpoche, zoals hij liefdevol bekend is, mediteerde en de hoogste realisatie bereikte. "Er is energie die onze meditatiebeoefening echt helpt", zegt Dechen, de dochter van de oprichter van het klooster, Karma Chagmé Rinpoche.

Bijna 200 monniken wonen en studeren hier en als u wilt kunt u naast hen eten, deelnemen aan hun praktijk en inzicht krijgen in hun kloosterleven.

 

Neydo Monastery Guest House ligt op een van de meest intrigerende plekken waar u nog steeds kunt verblijven in de Kathmandu-vallei met een vredige natuurlijke omgeving en de thuisbasis van vele belangrijke religieuze bezienswaardigheden van de grote siddhas. Hier, met 23 comfortabele kamers, heerlijk gezond eten gemaakt door een uitstekende chef-kok, zult u zeker alle problemen achter u laten.

Uw kamer beschikt over 1 of 2 bedden (naar voorkeur), badkamer en balkon met uitzicht op het klooster of Hattiban-bos.

Wees de verandering
die u in de wereld wilt zien.