Zoeken
  • Traveleers

Even voorstellen: partner Stichting Out of Area

Bijgewerkt op: 1 dec. 2020

Om er zeker van te zijn dat het vrijwilligerswerk dat wij verrichten een positieve bijdrage levert aan het leven van de lokale gemeenschap, zijn wij voor onze reis naar de Balkans in samenwerking gegaan met stichting Out of Area.

EXPERIENCE THE FEELING OF DOING GOOD!

Door het organiseren van educatieve activiteiten en het opknappen van o.a. scholen, jeugdcentra, kinderdagverblijven, ziekenhuizen en instellingen voor mensen met een beperking verbetert Out of Area de leefbaarheid in gebieden waar dat hard nodig is.


Het land waar wij onze projecten uitvoeren, Bosnië en Herzegovina, is nog steeds herstellende van de Bosnische oorlog. Dit is vooral te zien aan de kogelgaten in vrijwel iedere gevel en de vele ruïnes die nog goed zichtbaar zijn. In de geschiedenis van dit land, ligt dan ook de oorsprong van Stichting Out of Area.


Anée en William: Oprichters Stichting Out of Area Toen William Bos, uitgezonden werd naar Bosnië en Herzegovina was dat voor hem een ervaring die zijn leven zou veranderen. Binnen zijn taak moest hij bewijsmateriaal verzamelen om de daders van de genocide in Srebrenica berecht te krijgen. Tijdens zijn werk werd hij geconfronteerd met drie massagraven. In een van de graven lagen ook kinderen. Die ervaring zorgde ervoor dat hij eenmaal thuis meteen terug wilde om iets te doen voor de kinderen in het land. In 1999 werd door hem Stichting Nuenen Spektakel opgericht en in 2001 werd Stichting Nuenen Spektakel omgedoopt in Stichting Bosnische Kinderen en ging de Stichting zich richten op het welzijn van de kinderen in het voormalige oorlogsgebied. Eerdergenoemde evenementen in Nuenen kregen het karakter van fundraise-evenement. De volgende stap was het omdopen van Stichting Bosnische Kinderen in Stichting Out of Area. Dit gebeurde in 2002 en had als reden dat de Stichting zich ook inzette voor mensen met een beperking en ouderen. Daarnaast was voorzien dat de activiteiten zich in de toekomst niet zouden beperken tot alleen Bosnië-Herzegovina. Vlak na de oorlog werden er transporten met medicijnen, dekens en andere eerste hulpgoederen opgezet. Toen nog met kennissen en vrienden, waar onder Anée Cossé. Zij voelde dat ze anders terugkwam dan ze heen gegaan was, vol energie en met een compleet ander kijk op dingen. Dat gaf haar (met haar achtergrond in het onderwijs) het idee om deze reis in projectvorm aan te gaan bieden. Dat resulteerde in vele prachtige projecten waarbij scholen, bejaardenhuizen, instellingen, jeugdcentra, weeshuizen, etc. worden geholpen door Nederlandse vrijwilligers met ieder hun eigen competenties en ervaringen.


Onze projecten met Out of Area - FutureA kidsfestival Vanaf 2001 organiseert de stichting festivals voor kinderen in voormalig Joegoslavië. Het festival wordt opgezet met bijna honderd vrijwilligers uit Nederland. Samen laten zij duizenden kinderen stralen die al het hele jaar uitkijken naar hun komst.

Het FutureA festival bezoekt elk jaar 4 steden in Bosnië & Herzegovina. Voor de kinderen die het festival bezoeken is de entree gratis. Zij worden door het Futurea tem vermaakt met creatieve workshops, dans, muziek en een prachtige show.

- Veliko Srce Veliko Srce betekent het grote hart en is een hostel dat ligt aan het meer van Jablanica in het dorpje Lisicici, Bosnië & Herzegovina. In Veliko Srce bieden we cliënten met een beperking uit instellingen of armoedegezinnen uit Bosnië & Herzegovina kosteloos een welverdiende vakantie.

Inspirerende verbindingen

Wij zijn trots op onze samenwerking met Out of Area. Hun niet te stoppen drive om iets terug te doen voor de wereld is een dagelijkse inspiratie! Laat jij je ook inspireren? Traveleers zorgt samen met Out of Area voor onvergetelijke ervaringen, levenslange herinneringen en inspirerende verbindingen tijdens uw reis naar de Balkan!


110 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven