Zoeken
  • Traveleers

Zo dichtbij was u nog nooit!

Traveleers en Shamwari bieden u een once in a lifetime kans in Zuid Afrika om een kijkje achter de schermen te nemen en betrokken te zijn bij de instandhoudingsinspanningen van een Big Five Game Reserve.

Shamwari, wat 'mijn vriend' betekent in Shona, is het toppunt van wildreservaten en de thuisbasis van de felbegeerde Big Five. De Shamwari Conservation Experience is een geweldige kans om een ​​kijkje achter de schermen te nemen en betrokken te raken bij natuurbehoud in het wereldberoemde Big Five Shamwari Game Reserve. Shamwari is de pionier en leider in het demonstreren hoe het behoud van dieren in het wild, fauna en flora kan worden bereikt door middel van ecotoerisme. Je kunt je aansluiten bij het team van toegewijde mensen die je met passie lesgeven over natuurbehoud, natuur en alles wat het te bieden heeft. Vanwege de aard van de Shamwari Conservation Experience is het bijna onmogelijk om een ​​dagelijks verslag te geven van de activiteiten waarbij je betrokken zult zijn. Wildlife werkt niet volgens een agenda! Tijdens je verblijf word je lid van de bekroonde natuurafdeling en help je hen bij hun dagelijkse activiteiten. Van hun anti-stroperij-eenheid tot de rangers, het Wildlife Department en dierenverzorgers in hun Wildlife Rehabilitation Centre en de Born Free Foundation Big Cat Sanctuaries, u zal alles ervaren!

Lees hier over een aantal van de activiteiten waar Shamwari zich - en hopelijk in de toekomst samen met u - mee bezig houdt:


Anti-Stroperij Wist je dat - in heel Afrika wordt gemiddeld elke 12 uur een neushoorn gepocheerd.⁠ ⁠ Het stropen van neushoorns heeft een crisispunt bereikt en over de hele wereld wordt de habitat van neushoorns kleiner.⁠ ⁠ Zuid-Afrika heeft verreweg de grootste populatie neushoorns ter wereld en is een ongelooflijk belangrijk land voor het behoud van neushoorns. Van 2007-2014 kende het land een exponentiële toename van het stropen van neushoorns - een groei van meer dan 9.000%.⁠ ⁠ Het aantal stroperij-incidenten in Zuid-Afrika is in de afgelopen jaren aanzienlijk gedaald, maar nog steeds te hoog.⁠ ⁠ Shamwari heeft een aantal van de meest geavanceerde anti-stroperij eenheden in Zuid-Afrika. Samen met de Anti-Poaching Unit (APU) maak je nacht- en antistroperij-patrouilles en leer je hoe we deze prachtige dieren kunnen beschermen tegen stropers.⁠


Born Free Foundation Shamwari is de gastheer van het Born Free Foundation voor leeuwen en luipaarden. Dat is een stichting die “wildlife in the wild” wil houden door samen te werken met lokale gemeenschappen, bedreigde diersoorten in de natuurlijke habitat te beschermen en mensen die in dezelfde omgeving leven als wilde dieren te helpen conflicten te vermijden. Born Free werkt samen met Shamwari om leeuwen en luipaarden die gered werden uit circussen of privébezit en die niet meer in het wild kunnen leven, een thuis te geven in centra binnen het park. De leeuwen zullen hier leven in een veilige en natuurlijke omheining omdat ze niet in het wild voor zichzelf zouden kunnen zorgen.

Hier zie je bijvoorbeeld Horous, Thea en Cersi, drie van de vier Leeuwen van Lyon.⁠ Ze werden gehouden in gevangenschap waaraan geen dier ooit zou moeten worden onderworpen - een appartement, een garage, zelfs een Lamborghini op de Champs-Elysées. Sinds een jaar biedt Born Free Foundation de vier prachtige welpen levenslange zorg in zijn grote kattenopvang in Shamwari Private Game Reserve.

Hun persoonlijkheden en zelfvertrouwen zijn in de afgelopen maanden veel gegroeid, waarbij alle vier de leeuwenwelpen zich goed aanpassen aan hun nieuwe thuis.⁠

Sinds kort hebben ze een leven lang thuis gegeven aan Mowgli, een zeldzame melanistische luipaard, ook wel bekend als een zwarte panter, met ebbenhouten vlekken op een donkere vacht van 18 maanden oud. Mowgli zal nooit voor zichzelf kunnen zorgen, dus rekent altijd op de zorg van Shamwari.⁠ Uw interactie met dit team kan variëren van een gepersonaliseerde rondleiding achter de schermen, tot assistentie bij onderhoud en reiniging van verblijven en soms zelfs voeding geven en verzorgen van dieren in revalidatie en andere taken die nodig zijn om ervoor te zorgen dat de katten genieten van het vredige bestaan ​​dat ze verdienen. Dierenrehabilitatiecentrum Shamwari Animal Rehabilitation Centre werd opgericht om te helpen bij het rehabiliteren van gewonde dieren die in het reservaat en de omliggende gemeenschap zijn gevonden. Het doel is om het dier op korte termijn te verzorgen en weer vrij te geven in het wild. Deelnemers aan de Shamwari Conservation Experience worden gestuurd wanneer er hulp nodig is. Het centrum is geen toevluchtsoord, aangezien er geen dieren worden gehouden om in gevangenschap te fokken, maar om ze een tweede kans te geven om weer in het wild te leven. Deelnemers krijgen door deze ervaring verschillende soorten blootstelling, die, afhankelijk van de behoeften en vereisten van de operatie, kunnen variëren van assistentie tot observatie tot meer praktische verzorging.

Game Monitoring Het is essentieel om alle spraakmakende diersoorten in het reservaat goed in de gaten te houden. Met regelmatige monitoring is het mogelijk om individuen te identificeren, informatie te verzamelen over de gezinsstructuur en voeding en speciale ecologie te bepalen. Gegevens verzameld door het Shamwari Conservation Experience-team worden gebruikt om te helpen bij het nemen van beslissingen voor het reservaat. Jaarlijkse gametellingen worden uitgevoerd om de draagkracht van de reserve vast te stellen. Het aantal wild helpt bij de besluitvorming over de verhouding tussen roofdier en prooi en de verplaatsing van dieren binnen of buiten het reservaat. Dit onderzoek is van vitaal belang om het team voor natuurbescherming in staat te stellen belangrijke beslissingen te nemen met betrekking tot het Eco-systeem.


Herstel van het landschap Shamwari Game Reserve is 25.000 hectare aan teruggewonnen landbouwgrond. Het land werd de afgelopen 200 jaar of langer gebruikt voor landbouw, daterend uit de komst van de vroege Europese kolonisten. Om het ecosysteem terug in zijn oorspronkelijke staat te brengen, is er doorlopend reserveonderhoud dat essentieel is om dit doel te bereiken. Onderhoudsactiviteiten als onderdeel van de Shamwari Conservation Experience kunnen onder meer het opruimen en patrouilleren van omheiningen, erosiebestrijding op bestaande onverharde wegen, het planten van riet en het bestrijden van buitenaardse planten om de natuurlijke biodiversiteit te vergroten en het brandrisico te verkleinen omvatten.


Communautaire projecten De huidige rol van natuurbehoud stopt niet bij het behoud van de natuur alleen, maar omvat ook de verantwoordelijkheid om de lokale gemeenschap te verheffen. Deze verantwoordelijkheid omvat het onderwijzen van de gemeenschap over de rol en het voordeel van het behoud van de biodiversiteit en benadrukt het belang van het behoud van onze natuurlijke hulpbronnen. Wekelijkse reizen worden gemaakt naar de lokale gemeenschap om te helpen bij verschillende gemeenschapsprojecten die variëren van het aanleggen en onderhouden van moestuinen en recyclingprojecten tot het schilderen van klaslokalen.

Als laatste krijg je als onderdeel van je Shamwari Conservation Experience de kans om naar een aantal fascinerende lezingen te luisteren terwijl je in het reservaat bent. Deze lezingen worden gegeven door experts in hun vakgebied en geven een fascinerend inzicht in het werk van het reservaat en de omgeving waarin de vrijwilligers zich bevinden.Heeft u nu altijd al willen weten wat er nou precies gebeurt op een Game Reserve, bekijk dan nu onze reis naar Zuid-Afrika, en wie weet, misschien staat u wel oog in oog met een van de big 5 dieren in het echte wilde Zuid-Afrika.


41 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven