4704 SV Roosendaal 
(+ 31) 6 40761024   info@traveleers.nl


Openingstijden 
Maandag t/m vrijdag 09.00 - 17.30 uur
Zaterdag geopend van 10:00 - 16:00 uur

KvK 74898256
BTW: NL229591073B01
Traveleers tevens handelend onder de naam United Travel

Elke vakantie, elke reis brengt verhalen met zich mee.

Herinneringen die een leven lang mee gaan.

Project

Wildlife Conservatie

Welkom bij Shamwari Conservation Experience (SCE) gevestigd op Shamwari Private Game Reserve. Shamwari is ongeveer 18.000 hectare groot en huisvest de felbegeerde Big Five samen met een hele hoop andere karakteristieke Afrikaanse dieren, groot en klein.
 

Hier bij SCE krijg je niet alleen het beste van een “normale” safari, maar krijg je te zien wat er achter de schermen plaatsvindt om een internationaal bekend Game Reserve soepel te laten werken.
 

De ecologie afdeling, dierenartsen en assistenten, wildlife teams, APU (Anti Poaching Unit) en nog veel meer afdelingen komen samen om met zijn allen er voor te zorgen dat alles zo goed mogelijk verloopt.

De coördinatoren gaan samen met u op pad om elke afdeling vooruit te helpen. Een normale week bestaat uit het repareren van een van onze vele zand paden tot het omhakken van boomsoorten die niet in Zuid-Afrika voorkomen en het bestuderen van de big 5 en alle andere beschermde diersoorten die bij ons op het park voorkomen. Je houdt de relaties tussen de verschillende diersoorten in de gaten, maar ook onderlinge banden tussen familieleden en rivaliserende groepen. Wat is hun territorium en in wat voor omgeving verblijven ze het liefst.

Elke week proberen we onze wildlife team vooruit te helpen met het vinden van specifieke neushoorns, olifanten, leeuwen of wat dan ook. We hebben radio’s met ontvangers bij ons om te kijken of we een glimp kunnen opvangen van een van onze schuwe luipaarden of cheeta's. We zoeken naar snaren en doen mee aan een nacht patrol om stroperij tegen te gaan.

 

Naast het vele werk dat we doen op het reservaat zelf, werken we ook 1 à 2 dagen per week in een van onze locale communities. Hier helpen we vooral de jeugd vooruit met educatie, sport, muziek, arts and crafts en nog veel meer. Hier krijg je inzicht in hoe het dagelijks leven in Zuid-Afrika kan zijn wanneer je niet bevoorrecht bent, en de problemen waar deze mensen in hun dagelijks leven mee te maken kunnen hebben.

In de projecttijd valt 1 weekend, op deze dagen bent u vrij om te relaxen bij het zwembad of andere activiteiten te ondernemen. Optionele activiteiten staan hieronder uitgelegd.

Heb jij nu altijd al willen weten wat er nou precies gebeurd op een Game Reserve, bekijk dan nu onze Zuid-Afrika reis, en wie weet, misschien sta jij dit jaar wel oog in oog met een van onze big 5 dieren in het echte wilde Zuid-Afrika.