Elke vakantie, elke reis brengt verhalen met zich mee.

Herinneringen die een leven lang mee gaan.

Project

Strandopruiming

4 plaatsen per vertrekdatum

Philippines Island Hopping (16).jpg

Alle Griekse eilanden hebben hun eigen, unieke charme. Er zijn zo'n 6.000 Griekse eilanden, die in de zee om het vasteland verspreid liggen, hiervan zijn maar 227 eilanden bewoond. Rondom de eilanden bevindt zich een oceaan vol met afval en plastic, wat fatale gevolgen heeft voor het leven in zee. Ons afval hoort niet onder water, maar meer dan acht miljoen ton ervan komt elk jaar de oceaan binnen en verwart en verwondt het leven in zee en beschadigt kritieke natuurlijke woonplaatsen. Veel van dit afval eindigt via het strand in de oceaan. Wij zetten ons tijdens deze reis in voor een schonere zee en ruimen zo veel mogelijk afval van de stranden op om te zorgen dat dit niet de oceaan in verdwijnt.

We beginnen het project met een 'briefing' dag, waarbij we stap voor stap de opruimactie die de komende dagen plaats vindt met u doorlopen.

De opvolgende vijf dagen beginnen we de dag met een strandopruiming. We verzamelen zoveel mogelijk vuilnis van de stranden om te zorgen dat er niet nog meer afval in de oceaan terecht komt.
 

Na de strandopruiming ontmoeten we de groep duikers die net terug komen uit zee. Samen met hen scheiden we al het puin, denk aan plastic, metaal en hout. Al het afval wordt geteld en opgeschreven om een rapport op te stellen voor Project Aware Foundation.

Aan het einde van het project ontvangt u het PADI specialiteit "Project Aware" certificiaat.