Elke vakantie, elke reis brengt verhalen met zich mee.

Herinneringen die een leven lang mee gaan.

Kidsfestival_Bosnië_Vrijwilligerswerk_T
IMG-20190527-WA0016.jpg
Klimtoren 1.jpg

Project

Kidsfestival

Stichting Out of Area organiseert al vanaf 2001 festivals voor kinderen in voormalig Joegoslavië. Het FutureA festival zal 4 steden bezoeken in Bosnië en Herzegovina en kinderen vermaken met workshops, dans, muziek en een grote eindshow. Met studenten en vele vrijwilligers uit heel Nederland reist u door Bosnië en Herzegovina om duizenden kinderen te laten stralen die al het hele jaar uitkijken naar onze komst.

 

Tijdens het festival kunnen de kinderen rondlopen in 4 'delen van de wereld'. De wereld van kunst & design, fantasie & magie, sport & games en dieren & natuur. Elk deel heeft zijn eigen atmosfeer, workshops en personages. Vooraf kunt u de keuze maken voor de workshop waaruit u een deel wilt maken. Natuurlijk mag u ook uw eigen workshop bedenken of verkleed komen als personage, een échte aanrader! Voor onze fanatiekelingen bestaat de optie om deel uit te maken van het recce team, die ’s ochtends vroeg vertrekken om het festival-terrein klaar te maken voor een geweldige dag.

Op een van de vijf dagen word geen festival georganiseerd, maar heeft u de keuze uit meerdere excursies om de geschiedenis van Bosnië en Herzegovina van dichterbij te ervaren. 

"Waarschuwing:

als Bosnië in je hart zit is het daar om te blijven”

De keuzes bestaan uit een Battle Tour, waarbij u onder leiding van een gids naar de berg 'Igman' nabij Sarajevo reist. Hier worden een aantal locaties bezocht die het grote contrast tussen de Olympische Winterspelen 1984 en de oorlog 1992-1995 laat zien. De verhalen zijn aangrijpend en geven een goed beeld van de waanzin van een oorlog.

 

De volgende keuze is het 14e-eeuwse dorpje Lukomir, het meest afgelegen dorpje van Bosnië-Herzegovina. De huisjes hebben stenen wanden en houten daken en liggen aan de rand van een enorme canyon; De Rakitnica. Volgens de folklore was deze canyon ooit het verblijf van een draak.

 

De laatste excursie vertrekt naar Srebrenica, een zwarte bladzijde in de Nederlandse geschiedenis. Tijdens deze excursie krijgt u inzicht in de heftige gebeurtenissen waarbij zowel het Dutchbatgebouw als het Memorial worden bezocht.

 

Naast deze aangrijpende excursies, is het ook mogelijk om te relaxen op het Jablanica meer, waar u een duik kunt wagen of met een bootje het meer op kunt varen. Voor onze waaghalzen is er een mogelijkheid om te gaan raften op de nogal wilde rivier Neretva.

Kidsfestival_Bosnië_Vrijwilligerswerk_T
Kidsfestival_Bosnië_Vrijwilligerswerk_T
FutureA vrijwilligerswerk Traveleers