Elke vakantie, elke reis brengt verhalen met zich mee.

Herinneringen die een leven lang mee gaan.

Vrouwen Empowerment projecten in Nepal

Vrijwilligerswerk Nepal Traveleers

Project

Mensenhandel

Slechts 40 kilometer vanaf Kathmandu is het dorpje Balthali gelegen. Balthali is een dorp waar u de vrouwen hard ziet werken op het land om de aardappelen te oogsten. Vanaf de vroege uren wandelen zij met hun basket op de rug om hun gezin te voorzien van een klein inkomen. In dit dorp zult u vijf dagen doorbrengen en werken aan een vrouwen empowerment project, wat hard nodig is aangezien vrouwenrechten nog een dagelijkse strijd is in Nepal.

Tijdens dit project zult u op twee ochtenden studenten tussen de leeftijd van 15 en 20 jaar oud op een interactieve en educatieve wijze infomeren over mensenhandel. Doordat vrouwen nog steeds op een lage trede van de sociale ladder staan is dit een van de grootste problemen in Nepal. De gehele informatie wordt verzorgd door de Nederlandse projectleider in samenwerking met de Nepalese contacten van stichting Out of Area. Gedurende de rest van de projecttijd zult u renovatiewerkzaamheden verrichten en (educatieve) activiteiten organiseren op een basisschool voor kinderen tussen de leeftijd van 2 en 7 jaar oud. De groep zal worden opgedeeld in tweeën waarvan de een kluswerkzaamheden zal verrichten en de rest aan de slag gaan met de kinderen

Vrijwilligerswerk Nepal Traveleers
Vrijwilligerswerk Nepal Traveleers

Rupa is de aansturende vrijwilliger in de vrouwen corporatie uit het dorp. De vrouwen corporatie bestaat uit ongeveer 100 vrouwen. Deze corporatie heeft zelfstandig tot heden verschillende werkzaamheden en activiteiten vormgegeven met als doel om de positie van de vrouw te versterken. Ook hebben zij een gezamenlijk spaarsysteem opgezet om elkaar te ondersteunen en te kunnen investeren in hun toekomst. Rupa beschikt over, zoals zij zelf zegt, ‘het geluk’ dat zij onder andere gestudeerd heeft en haar diploma als yoga en meditatie docent heeft behaald. Spiritualiteit is een belangrijk onderdeel in het leven van de bewoners van het dorp en de vrouwen corporatie komt dan ook dagelijks samen voor meditatie, yoga en gebed in de tempel. Hier kunt u elke ochtend aan deelnemen.

U zult verblijven in een homestay bij een liefdevolle familie die u graag meeneemt in hun dagelijkse leven. De gastvrouw, genaamd Rupa, woont hier samen met haar vader, moeder en zusje. Alles is bespreekbaar en te vragen. Met veel geduld en passie vertellen zij over hun religie, leefwijze en de spiritualiteit en wat dit voor het dorp betekent. Alle groenten, thee, rijst en andere versnaperingen worden vers gemaakt, afkomstig uit eigen tuin. Ontbijt en diner vindt dan ook gezamenlijk plaats in de homestay van Rupa, zo ook een drankje en versnapering in de avond. De accommodaties beschikken over privé kamers en een gezamenlijke badkamer. Met een westerse toilet en gas shower is er de mogelijkheid warm te douchen. Indien gewenst kunt u tegen een meerprijs in Balthali Village Resort verblijven, waarvandaan u per jeep elke dag naar het project gebracht wordt.

 

 

" Breng je handen naar Nepal en doop jezelf onder in een kleurrijke wereld "