Elke vakantie, elke reis brengt verhalen met zich mee.

Herinneringen die een leven lang mee gaan.

Project

Wildlife Conservatie

aangepast%20Wildlife%20Traveleers%20Zuid

Welkom bij Shamwari Conservation Experience (SCE) gevestigd op Shamwari Private Game Reserve. Shamwari is ongeveer 18.000 hectare groot en huisvest de felbegeerde Big Five samen met een hele hoop andere karakteristieke Afrikaanse dieren, groot en klein.
 

Hier bij SCE krijgt u niet alleen het beste van een “normale” safari, maar krijgt u een unieke kans om een kijkje achter de schermen te nemen en betrokken te raken bij de instandhoudingsinspanningen van het wereldberoemde Shamwari Game Reserve.

De ecologie afdeling, dierenartsen en assistenten, wildlife teams, APU (Anti Poaching Unit) en nog veel meer afdelingen komen samen om met zijn allen er voor te zorgen dat alles zo goed mogelijk verloopt.

De coördinatoren gaan samen met u op pad om elke afdeling vooruit te helpen. Een normale week bestaat uit het repareren van een van onze vele zand paden tot het omhakken van boomsoorten die niet in Zuid-Afrika voorkomen en het bestuderen van de big 5 en alle andere beschermde diersoorten die bij ons op het park voorkomen. U houdt de relaties tussen de verschillende diersoorten in de gaten, maar ook onderlinge banden tussen familieleden en rivaliserende groepen. Wat is hun territorium en in wat voor omgeving verblijven ze het liefst.

Wildlife Traveleers Zuid Afrika (19).jpg
Wildlife Traveleers Zuid Afrika (28).jpg

Elke week proberen we ons wildlife team vooruit te helpen met het vinden van specifieke neushoorns, olifanten, leeuwen of wat dan ook. We hebben radio’s met ontvangers bij ons om te kijken of we een glimp kunnen opvangen van een van onze schuwe luipaarden of cheeta's. We zoeken naar snaren en doen mee aan nachtelijke en anti-stroperijpatrouilles om de dieren te beschermen.

Shamwari Game Reserve is toegewijd aan het behoud van dieren in het wild en werkt hiervoor samen met de Born Free Foundation Charity. Shamwari vangt leeuwen en luipaarden op in hun reservaat die gered zijn van een leven in gevangenschap. Onze bezoeken aan het centrum worden uitgevoerd met de algemene focus op educatie en bewustwording met betrekking tot de benarde en slechte behandeling van deze en andere dieren in gevangenschap. Er wordt geen katten gefokt in het centrum, dat een toevluchtsoord is voor leeuwen en luipaarden die niet opnieuw in het wild kunnen worden teruggebracht. Uw interactie met dit team kan variëren van een gepersonaliseerde rondleiding achter de schermen, tot assistentie bij onderhoud en reiniging van verblijven en soms zelfs voeding en andere taken die nodig zijn om ervoor te zorgen dat de katten genieten van het vredige bestaan ​​dat ze verdienen.

Groepsreis Zuid Afrika Traveleers
Shamwari Conservation Experience.jpg

Heeft u nu altijd al willen weten wat er nou precies gebeurd op een Game Reserve, bekijk dan nu onze Zuid-Afrika reis, en wie weet, misschien staat u dit jaar wel oog in oog met een van onze big 5 dieren in het echte wilde Zuid-Afrika.